Thonet

Thonet

Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Sinds 1819 produceert Thonet kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woning- en projectinrichting. Het gebruik van baanbrekende technologieën en toonaangevende ontwerpen heeft het bedrijf wereldwijd bekend gemaakt. Thonet meubilair verrijkt het leven en het werk van haar klanten en maakt het lichter, comfortabeler, aangenamer en mooier. Er wordt voortdurend gestreefd naar perfectie door het toepassen van innovatieve ideeën en technologieën, zonder daarbij traditionele wortels uit het oog te verliezen. Bij alles wat Thonet doet, wordt gekeken naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek. Voor Thonet is het erg belangrijk dat hun meubilair zowel emotioneel als cultureel inspireert.

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina

De techniek en collectie van Thonet

Het begon allemaal met een nieuwe techniek: het buigen van massief hout. Michael Thonet perfectioneerde deze kunst rond 1850 en maakte op die manier massaproductie mogelijk. De iconische Thonet 214 design stoel behoort tot een van zijn eerste ontwerpen. Bij het ontwerpen van deze stoel heeft hij rekening gehouden met de efficiëntie van het produceren en het vervoeren. Door het gebogen hout kon deze stoel gemakkelijk in massaproductie worden genomen en konden 36 stoelen per kubieke meter worden gestald en vervoerd. Deze klassieke stoel wordt ook wel de Weense Koffiehuisstoel genoemd en is leverbaar in diverse kleuren met zowel rieten alsook houten zittingen. De stoel kreeg een nieuw en eenvoudig design en werd deze voor veel mensen betaalbaar. Door het ontwerp veranderde de manier van inrichten revolutionair. Plotseling zagen woonkamers, restaurants en cafés er heel anders uit; minder zwaar en massief, maar luchtig en open.

Een andere goed betaalbare klassieker is de Thonet S 43 stoel. Deze schitterende sledestoel is ontworpen door Mart Stam in 1931. Dit is een van de eerste sledestoelen uit de geschiedenis en wordt gekenmerkt door zijn strakke moderne vormen en subliem zitcomfort. Deze stoel heeft een luchtig en minimalistisch design. Doordat hij is verschillende kleuren en stofferingen leverbaar is past deze klassieker in nagenoeg elk interieur.

Bent u op zoek naar ongeëvenaarde ontspanning? Neem dan eens plaats is de Thonet 808 fauteuil. Deze fauteuil, ontworpen door Formstelle, is niet alleen een kunstwerk in uw interieur maar zorgt ook nog eens voor ongekend zitcomfort. Dankzij zijn hoge rugleuning kunt u zich even helemaal afsluiten van de buitenwereld en van uw privacy genieten. U kunt deze fauteuil volledig naar uw wens samenstellen, van de zitting tot het onderstel.

Thonet Pot Interieur

Bij Pot Interieur bent u aan het juiste adres voor al uw Thonet meubels. Bekijk uiteenlopende modellen en uitvoeringen in onze 15.000 m2 winkeloppervlakte of neem contact met ons op om uw persoonlijke Thonet meubels samen te stellen en te bestellen.

^