Zanotta

Zanotta, één van de meest erkende leiders op het gebied van Italiaans design, vindt zijn oorsprong in 1954. Begin jaren 60 werd het serieus, toen oprichter Aurelio Zanotta zijn bedrijf internationaal in de schijnwerpers wist te zetten met het ontwikkelen van designmeubelen. Niet alleen op het oog waren de ontwerpen van jaloersmakende klasse, maar ook technologisch gezien zeer innovatief. In korte tijd groeide Zanotta uit tot een toonaangevend Italiaans design merk met meubelen zoals banken, tafels en stoelen. In de loop der jaren werd het aanbod uitgebreid met opvallende ontwerpen en accessoires zoals kapstokken en spiegels.

Producten 1-12 van 16

Pagina
per pagina

De eindeloze collectie van Zanotta

Met iedere collectie opnieuw slaagt Zanotta erin te verrassen. Sinds de oprichting ruim 60 jaar geleden lijkt het merk patent te hebben op het ontwikkelen van bijzondere, ludieke en grensverleggende designmeubelen. De krukjes gemaakt van een fietszadel of van de zitting van een oude tractor zijn daar duidelijke voorbeelden van. De actuele collectie van Zanotta bestaat uit stoelen, armstoelen, sofa's, opbergkasten, boekenkasten, tafels, salontafels en vele accessoires. Kijk voor meer inspiratie ook eens bij onze categorie wonen. Hier vindt u diverse meubels van meer dan 400 top design merken.

De ‘Zanotta Edizioni’ collectie werd in 1989 aan de al bestaande lijn van Zanotta toegevoegd. De markante creaties uit de Edizioni collectie vallen eerder onder de noemer kunst dan designmeubelen. Het meubilair is veelal handgemaakt volgens de Italiaanse richtlijnen van de kunst. Internationaal befaamde architecten en ontwerpers zijn altijd ingeschakeld om producten te creëren. Enkele voorbeelden: Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Joe Colombo, Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Giuseppe Terragni en vele anderen.

Zanotta heeft de trofeeën kast vol met titels te danken aan haar design prestaties. Onder andere drie Compasso d'Oro Awards: in 1968 voor de Guscio stulp ontworpen door Roberto Menghi; in 1979 voor de Pas-D'Urbino-Lomazzi's kledingstandaard; en voor Enzo Mari's 1987 Tonietta stoel.

Zanotta studio bij Pot Interieur

Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe de modellen er in werkelijkheid uitzien? U bent van harte welkom in onze recentelijk vernieuwde Zanotta studio! Een ruime selectie meubelen van Zanotta staan bij ons opgesteld zodat u het unieke Italiaanse design en comfort zelf kunt ervaren. Kom langs in onze 15.000 m2 grote woonwinkel en laat u adviseren door ons deskundig personeel.

^