Martinelli Luce

Martinelli Luce

Martinelli Luce werd opgericht in 1950 door Elio Martinelli. Het bedrijf begon in de kleine winkel van zijn vader gelegen in het historische centrum van Lucca en was gespecialiseerd in de verkoop van elektrische materialen voor installateurs. Dankzij zijn initiatief en innovativiteit, begon Elio Martinelli aan de productie van lampen voor het interieur, met een steeds grotere aandacht voor het gebruik thuis. Zijn creativiteit hielp hem verlichtingssystemen te vervaardigen met sterk innovatief design in zowel de vorm als uit technologisch oogpunt. Door het bestuderen van de oorspronkelijke technische hulpmiddelen kon hij de productie verbeteren en de kosten beheersen. Elio Martinelli is geïnspireerd door de natuur en de geometrie, en zorgt voor functionele verlichting systemen

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina

Het verhaal achter Martinelli Luce

Martinelli Luce vertegenwoordigt meer dan vijftig jaar geschiedenis gewijd aan de productie van lampen en verlichtingssystemen. Dankzij de intuïtie en de wens om zijn eigen verlichtingsarmaturen te bouwen voor gebruik in commerciële bedrijven die voor het ontwerp zorgden, richtte Elio Martinelli het bedrijf op in 1950. Hij begint een enorme productie van lampen voor interieurs te creëren, met meer en meer aandacht voor residentiële en commerciële ruimtes.

De producten van Martinelli Luce worden gekenmerkt door een essentieel ontwerp en originaliteit van projecten; de basis voor de filosofie van de fabriek.

Elio Martinelli, geïnspireerd door de natuur en de geometrie, creëert functionele verlichtingsarmaturen, een zeer innovatief lichtontwerp en producten met materialen op basis van hun intrinsieke kenmerken. Op deze manier werden verschillende lampen geboren zoals de Foglia, de Bolla, de Serpente, de Millepiedi, de Dobermann, de Le Rondini en de Nuvole Vagabonde. Simpele vormen maar met een diepe betekenis die de geschiedenis van design hebben gemarkeerd. Sommige van deze apparaten, zoals Cobra, ontworpen door Elio Martinelli in samenwerking met anderen, zoals de Pipistrello en de Ruspa ontworpen door architect Gae Aulenti, worden bewaard in de belangrijkste designmusea.

Jaar na jaar wordt de collectie van Martinelli Luce uitgebreid met nieuwe lampen, denk daarbij aan de Poliedro, de Profiterolle, het Shanghai-systeem, de Colibrì, de Circulaire, de Lunaop, de Elica, de Calabrone, de Fluida, de Cyborg en vele anderen. Deze nieuwe designs hebben de kenmerken van Italiaans design uit de jaren 60 en 70.

Martinelli Luce biedt naast de lampen voor thuis een breed scala aan technische systemen die zijn ontworpen voor de verlichting van kantoren, winkels, bioscoopzalen, hotels, musea, commerciële ruimten en buiten. Bovendien is Martinelli Luce altijd een bekend gezicht geweest op verschillende beurzen in Italië en daarbuiten.

In samenwerking met Martinelli Luce

Veel modellen van Martinelli Luce zijn ontwikkeld in samenwerking met bekende designers, zoals: Gae Aulenti, Sergio Asti, Studio Orlandini, Marc Sadler, Luc Ramael, Studio Lucchi & Biserni, Angelo Micheli, Michel Bouquillon, Karim Rashid, Brian Sironi, Marco De Santi - Studio Natural, Studio 4P1B , Adolini + Simonini Associati en vele anderen.

Martinelli Luce bij Pot Interieur

Wilt ook u genieten van de unieke designs van Martinelli Luce? Wij hebben een ruim lampen assortiment en brengen dan ook graag enkele van onze Martinelli Luce bestsellers bij u onder de aandacht.
Wat vindt u bijvoorbeeld van de bekende Martinelli Luce Pipistrello lamp? Deze tafel is zowel als tafel- als ook als vloerlamp te gebruiken. Dankzij zijn telescopische voet is deze lamp namelijk in hoogte verstelbaar. Dit pronkstuk straalt in uw interieur en vormt daarmee een ware blikvanger.
Wil u genieten van de flair van de Pipistrello maar dan iets minder groot? Dan is de Mini Pipistrello lamp van Martinelli Luce de perfecte lamp voor u! De Mini Pipistrello is een absolute bestseller en is door zijn formaat gemakkelijk te verplaatsen. 

Deze fel begeerde Martinelli Luce lampen zijn bij Pot Interieur uit voorraad leverbaar en tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Kom inspiratie opdoen in onze winkel of neem contact met ons op voor meer informatie, reserveringen of deskundig advies. Als officiële Martinelli Luce dealer staan wij met raad en daad voor u klaar.

^