Muuto | Rest bank

Muuto

In 2007 is het Deense Muuto opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. Het merk heeft inmiddels een grote collectie opgebouwd. Deze collectie bestaat uit stoelen, tafels, kasten, banken, lampen en woonaccessoires. Bonnen en Byrge hebben het merk Muuto genoemd naar het Finse woord 'muutos'. Dat betekent 'verandering' of 'nieuw perspectief'. Met Muuto willen Bonnen en Byrge het bekende Scandinavische design nog groter maken. Dit doen ze mede door de samenwerkingen met de beste designers uit Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland.

Producten 1-12 van 33

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 33

Pagina
per pagina

Nieuwe perspectieven

De Scandinavische design traditie wordt gekenmerkt door esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en eerlijke expressie. Door hier met behulp van moderne materialen, technieken en innovatief denken op voort te ontwikkelen komen er steeds weer nieuwe sublieme objecten. Dankzij deze nieuwe perspectieven en het gepassioneerde creatieve team kan er over de hele wereld worden genoten van de Scandinavische designs van vandaag. Design roept net als kunst emoties bij ons op. Wanneer u een kamer binnenkomt willen we dat u dit perspectief met ons deelt en een ruimte gaat ervaren. Objecten beïnvloeden onze indruk van de ruimte en hoe we ons voelen als we er zijn. Deze gevoelens zijn subjectief en ieder moment uniek.

De ontwerpen Muuto

Bij elk ontwerp wordt gekeken naar de functie van het object. In welke ruimte komt het te staan. Het object krijgt een karakter dat de toon zal zetten in de kamer waarin hij wordt geplaatst. Tijdens het dineren wensen we een gezellige sfeer, terwijl ons kantoor juist gericht is op een prettige werksfeer. Met het uit eenlopende assortiment van Muuto bent u in staat om een ruimte te creëren die precies goed aanvoelt. Door de minimalistische vormgeving zijn de Muuto meubels makkelijk te combineren met diverse interieurstijlen. Samen met hun gedreven design team is het Muuto gelukt om het Scandinavisch design terug te brengen naar de jaren 50 en 60.

Een goed voorbeeld van de veelzijdigheid van dit merk is de Muuto Rest bank. Deze bank is ontworpen door de designers Anderssen & Voll. De bank heeft een prachtige vorm en een comfortabele uitstraling. Door zijn tijdloos design past deze bank in vrijwel elk interieur. Verder is hij verkrijgbaar in diverse stoffen en maten. Deze bank is tevens goed te combineren met de Muuto Soft bijzettafel. Een elegant simplistisch design dat iedereen weet te overtuigen met zijn kalm uiterlijk met zachte rondingen.

Wanneer u geen compromis wilt sluiten bij uw interieur kiest u voor meubels die niet alleen functioneel zijn maar ook beschikken over een karakteristieke uitstraling. De Muuto Stacked kast voorziet u van beide behoeften, het is dan ook de ideale kast.

Wanneer u meer informatie of behoefte heeft aan advies kunt u altijd contact opnemen met onze interieuradviseurs

^