Interstar

Interstar

Sinds 1942 is Interstar een gevestigde meubelfabrikant uit Bodegraven later in Assen. Generaties lang produceren zij opvallende kasten met strakke lijnen. De Interstar collectie bestaat voornamelijk uit rechte hoeken en prachtige details. Binnen dit Nederlandse merk is het mogelijk om de stijlvolle design collectie geheel naar eigen woonwens samen te stellen. De collectie bestaat uit; kasten, tv meubels en wandkasten

Interstar verzorgt het gehele productieproces zelf. Hierdoor is het mogelijk om maatwerk te bieden. Het Interstar team bestaat uit deskundige meubelmakers, spuiters en montagemedewerkers. Van het voorbereiden van het plaatmateriaal tot de montage, alles is in eigen hand van Interstar.

Door de vele mogelijkheden in materiaal, afwerking en afmeting kunt u eenvoudig uw eigen Interstar meubel naar wens samenstellen. Volledig afgestemd op uw interieurstijl en woonwensen. Zo heeft u de keuze uit diverse houtsoorten met een gelakte, matte of hoogglans afwerking en diverse fronten, greepjes en kleuren.

2 producten

per pagina

2 producten

per pagina

Geschiedenis van Interstar

Antoon Slotboom is tijdens de oorlog een makerij van orgel- en piano banken gestart. Hij was zeer gedreven meubelmaker en molenaar. In het schuurtje naast zijn molen heeft hij de eerste banken geproduceerd. Ondanks de moeilijke tijd, lieten opdrachten niet lang op zich wachten de orgel- en piano banken vinden snel de weg naar tevreden klanten. De productie van kasten volgt dan ook snel.

De meubels van Antoon Slotboom werden gretig tijdens de wederopbouw afgenomen. In deze periode werd de naam veranderd naar; meubelfabriek A. Slotboom. De meubels werden sinds 1951 ook geplaatst in diverse meubelzaken. Zo werd er een grotere afzetmarkt bereikt.

De economische ontwikkelingen floreerde de zaak goed. Het assortiment van Slotboom werd gretig afgenomen en stond in menige woonkamer in Nederland. In 1961 werden de eerste stappen genomen om het assortiment te exporteren naar het buitenland. De eerste wandkasten werden onder het label Lockwood geëxporteerd over de oceaan. De meubelfabriek in Bodegraven werd te klein, eind jaren zestig verhuisde de fabriek naar Assen.

In de jaren zeventig werd de fabriek door Antoon overgedragen aan zijn zonen, Wim, Jan, Hans en Ton. De daaropvolgende jaren tachtig zijn wisselvallig, deze jaren kent de naweeën van de oliecrisis. Er wordt voor gekozen om een deel van de productie uit te besteden. In deze periode wordt de huidige naam Interstar geïntroduceerd. Met de nieuwe naam kwam Interstar er weer bovenop, de markt werd opnieuw veroverd.

Interstar bij Pot Interieur

Pot Interieur is officieel dealer van Interstar. U kunt de collectie online bekijken of in onze showroom. Heeft u een specifiek Interstar product op het oog? Laat het ons weten, in veel gevallen kunnen wij dit voor u bestellen. Brengt u eerst graag een bezoek aan onze showroom voor een bepaalt Interstar product? Neem eerst met ons contact op, wij hebben niet alle Interstar modellen in de showroom. Wij adviseren u graag welke showroom u dan kunt bezoeken. Online kunt u een offerte aanvraag doen of uw Interstar meubel bestellen.

^