Dutch Originals

Dutch Originals

Dutch Originals is een Nederlands meubel design merk en uit 2 collecties bestaat de Gispen Classics en de Gispen Today. Voor kwaliteit en duurzaamheid bent u bij Dutch Originals aan het juiste adres. Dutch Originals: ‘klassiekers van de toekomst’.

5 producten

per pagina

5 producten

per pagina

De ontwerpen van Dutch Originals

De Gispen Classics collectie richt zich op de beroemde ontwerpen van W.H. Gispen, C.H. Hoffmann en W. Rietveld. Zoals de Gispen 101 in 1931 werd ontworpen, zo wordt hij nog altijd geproduceerd. De oorspronkelijke tekeningen worden in combinatie met de technieken en kennis van nu gebruikt tijdens de productie. De meubelen worden met de grootste zorg en betrokkenheid met de hand gemaakt.

Nieuwe ontwerpen die duidelijk geïnspireerd zijn op de originele ontwerpen van  W.H. Gispen komen in de Gispen Today collectie. Nieuwe eigentijdse ontwerpen van toonaangevende ontwerpers zoals Richard Hutten en Thijs Smeets zijn hierin opgenomen.

Banken, fauteuils, hockers, stoelen, tafels, salon- en bijzettafels, lampen en accessoires (zoals kapstokken en lectuurstandaarden) met een klassiek design, maar wel vervaardigd met de kennis en technieken van nu. De ontwerpen van Dutch Originals zijn tijdloos, stijlvol en in indien gewenst kleurrijk.

Al het meubilair van Dutch Originals is 'Made in Holland' en 'real Dutch Design' dat wereldwijd zijn bekendheid heeft gekregen.

Over Dutch Originals

Voor veel Nederlanders in Willem Hendrik Gispen (1890-1981) de grondlegger van de mechanische productie van design meubilair. Hij wilde meubilair en accessoires creëren die sober,eerlijk, sierlijk elegant, ingetogen, mooi en functioneel zijn. Hoewel hij inzette op de mechanische productie verloor hij nooit de wensen en voorkeuren van zijn klant uit het oog. Hij speelde met vormen en materialen en zorgde door zijn maatwerk altijd voor tevreden klanten. In 1791 begonnen de Gebruikers van de Stroom een meubelfabriek in Culemborg. Sinds de jaren ‘90 waren zij de enige die de (toen al succesvolle) ontwerpen van W.H. Gispen mochten produceren. Nog Altijd worden de producten met grootste liefde en aandacht geproduceerd.

In 2012 werd het label Gispen Today opgericht waarin de moderne meubels van designers als Thijs Smeets en Richard Hutten zijn opgenomen. Dutch Originals heeft bovendien authentieke remakes van bekende nederlandse designers zoals Paul Schuitema en de Gebroeders de Wit in het assortiment.

^