Tom Dixon

Tom Dixon

Tom Dixon is opgericht in 2002. Met een toewijding aan innovatie en een missie om de Britse meubelindustrie te doen herleven. Het merk is geïnspireerd op het unieke erfgoed van de natie en produceert buitengewone objecten voor dagelijks gebruik. Elk ontwerp is geïnspireerd door het unieke erfgoed van Groot-Brittannië en is ontworpen in Londen. De prachtige lampen zijn gemaakt met behulp van unieke processen en materialen.

4 producten

per pagina

4 producten

per pagina

De ontwerpen van Tom Dixon

Tom heeft een rijke ervaring en deskundigheid op het gebied van design. Zo won hij in 2000 de Order of the British Empire voor zijn diensten aan innovatie en design. Deze affiniteit is terug te vinden in elk product. Toen hij in 2002 het gelijknamige bedrijf oprichtte bleef hij streven naar producten die esthetisch aantrekkelijk, functioneel en duurzaam zijn. In 2004 ontwierp hij de Mirror ball. Zijn oorspronkelijke idee was om een ​​volledig bolvormig, sterk gespiegeld object te maken dat zijn omgeving zou weerspiegelen en hierdoor als een kameleon onzichtbaar zou zijn. Echter gebeurde het tegenovergestelde. De lamp viel ontzettend op, een echte bling-bling lamp. Deze lamp werd in dan ook een flitsend succes. In zijn design en productie carrière heeft hij verschillende technieken toegepast in de vervaardiging van zijn designs, van oude methoden voor het gieten of stampen van metaal tot hightech-processen zoals Thin Film vacuüm metallisatie.

In 2006 ontwikkelde hij de Tom Dixon Beat lamp. Deze unieke lamp is gemaakt door beroemde ambachtelijke ambachtslieden van Moradabad in Noord-India. Elk stuk is uniek en getuigt van een tijdrovend en eeuwenoud proces - het kan soms tot wel 4 dagen duren om één lamp te maken. Deze uitzonderlijke lampen zijn bij Pot Interieur in diverse designs en maten te verkrijgen

Een voorbeeld van de eerder genoemde vacuüm metallisatie is terug te vinden in de bijzondere Tom Dixon Melt lamp die in 2015 werd geïntroduceerd. Door zijn bijzondere, organische vorm is deze lamp een echte blikvanger in elk interieur! De Melt is niet alleen verkrijgbaar in koper, maar ook in zilver en goud en in diverse modellen.

Samenwerkingen

Dankzij diverse samenwerkingen is Tom Dixon wat het nu is. Zo dient de Dock Kitchen als showroom en een locatie om ontwerpen te testen. Maar ook de succesvolle; samenwerking met Adidas resulterende in een unieke reeks mode producten. Zo zijn er in de loop der jaren nog vele samenwerkingen en projecten bijgekomen waaruit nieuwe baanbrekende innovaties en producten zijn ontstaan.

Tom Dixon direct leverbaar!

Pot Interieur heeft verschillende hanglampen, wandlampen en vloerlampen uit voorraad leverbaar, zoals de prachtige Tom Dixon Melt lamp en de Tom Dixon Beat lamp. Maar ook de Tom Dixon Stone lamp is zeker aan te raden. De Stone wandlamp is gemaakt van het prachtige half-edelsteen; marmer. ieder marmeren stuk krijgt een geheel eigen identiteit door de bijzondere structuur van dit materiaal. Ze is elke lamp uniek.

U vindt bij Pot Interieur een ruime keuze aan Tom Dixon verlichting die ook uw interieur net dat beetje extra zullen geven. Bestel snel of kom langs in onze winkel.

^