Van Besouw

Van Besouw

Voor karakter in elke ruimte is een Van Besouw tapijt of vloerkleed onmisbaar. Van Besouw is een merk met een rijke historie. Ongeveer 180 jaar geleden werd het bedrijf gestart door de familie Van Besouw in Goirle, in 1839. Van Besouw is inmiddels uitgegroeid tot marktleider en staat wereldwijd bekend om het innovatieve lusjestapijt.
De taak was een tapijt te ontwerpen alsof er nog nooit eerder een tapijt gemaakt was. Zo ontstond het gebreide katoenen tapijt, genaamd 3801. Velen hebben geprobeerd dit iconische tapijt te kopiëren. Maar niemand kon het origineel evenaren.

De collecties van Van Besouw worden gekenmerkt door deze drang naar vernieuwing en innovatie. Door deze zoektocht komt het merk telkens weer met nieuwe producten die uw ruimten het juiste karakter weten te geven. Overtuig uzelf en kom langs in onze winkel.

Vandaag de dag bestaan er drie unieke technieken waarop de Van Besouw tapijten en karpetten ontwikkeld worden: breien, tuften en weven. Maak uw interieur helemaal af met een tapijt of vloerkleed van Van Besouw. Natuurlijk mag hierop een design salontafel niet missen. U vindt uw nieuwe favoriet in ons assortiment salontafels.

Duurzaamheid: Van Besouw tapijten & vloerkleden

Alleen de beste materialen komen door de keuring van Van Besouw. Bij het maken van nieuwe producten zijn er twee keuzes die gemaakt moeten worden: natuurlijke materialen of de beste synthetische producten? Zolang het maar ecologisch verantwoord is. Duurzaamheid staat voor Van Besouw uit twee belangrijke onderdelen. Allereerst betreft het de grondstof, maar minstens zo belangrijk is de levensduur. Tapijten van Van Besouw gaan dan ook langer mee dan een gemiddeld tapijt.

De materialen die Van Besouw gebruikt voor haar vloerkleden zijn onder andere katoen, wol en polyamide. Katoen is puur natuur. De witte bolletjes worden gesponnen tot een sterk garen. Katoen heeft een heel kenmerkende structuur. De juiste twijning in combinatie met de breitechniek maken die herkenbare lusjestapijten.

Wol is de meest luxe variant. Het wol dat voor de Van Besouw tapijten wordt gebruikt is 100% natuurlijk. Wol is warm en heeft een isolerende werking. Op het oog heeft wol een matte uitstraling van luxe. Voelbaar is het comfort.

Polyamide is een synthetisch garen, maar wel met een goed verhaal. Polyamide wordt duurzaam geproduceerd, indien mogelijk met Ecolyn Garens. Garen worden in dit geval alleen gemaakt van bestaande producten, dat wil zeggen dat het geen ruwe grondstoffen aan te pas komen.

Van Besouw & Pot interieur

Met zo’n rijke geschiedenis en innovatieve designs mag een merk als Van Besouw natuurlijk niet ontbreken in de collectie woonstoffering van Pot interieur. Van Besouw is authentiek, een echt Nederlands product, innovatief en de collectie bestaat uit 1001 designs, allemaal eigentijds en origineel waardoor er altijd een geschikt tapijt of vloerkleed is voor uw interieur.

Laat u verrassen in onze woonwinkel op de afdeling woonstoffering door de mooie collectie van Van Besouw. Onze deskundige stylisten staan u graag te woord en helpen u met het vinden van het tapijt of karpet dat bij u past. Alvast thuis wat extra inspiratie opdoen? Bekijk dan ons volledige assortiment vloerkleden.

^