Jabo

Jabo

Een collectie die aanspreekt en breed toepasbaar is. Dat zijn de Jabo tapijten van authentieke materialen die de sfeer in huis versterken. Jan Bosman ontwikkelde in 1953 al het kamerbrede tapijt, gemaakt van een tropische vezel: sisal. Met het maken van het sisal tapijt werd het befaamde principe gelegd voor nieuwe producten vandaag de dag. De Jabo collectie is charmant met een onvervalst karakter in een scala aan structuren.

Jabo tapijten

Al meer dan 70 jaar lang blijft Jabo op zoek naar innovatieve en verrassende ideeën maar allemaal vanuit dezelfde stelregel: unieke en mooie materialen combineren met natuurlijke kleuren. De basis van Jabo ligt in de natuur. Wat begon met het maken van tapijten uit sisal, hennep en kokos, zijn inmiddels vloerkleden uit uiteenlopende natuurlijke materialen geworden zoals het eerder genoemde sisal, maar ook zeegras, jute en wol. Dit zijn goede voorbeelden van stoffen waaruit de huidige Jabo vloerkleden worden gemaakt. Ook andere materialen worden gebruikt, zolang ze maar puur en duurzaam zijn. Puur natuur tapijten winnen steeds meer aan populariteit. Breng warmte en sfeer in uw interieur met een duurzaam vloerkleed van Jabo.
Verder zijn de tapijten van Jabo een echt Nederlands product, zowel de ontwikkeling als ook de productie. Bekijk alle vloerkleden van Jabo en andere merken bij onze vloerkleden.

Jabo en duurzaamheid

Jabo: Van origine puur natuur. Duurzaamheid is overal terug te zien bij Jabo, ook in de technieken die worden toegepast om de tapijten te maken.
Zo maakt Jabo geweven tapijten waarbij de structuur een belangrijk kenmerk is. Het principe is simpel: kammen gaan op en neer. Weven heeft als voordeel dat tapijten stabiel en krachtig zijn. Met weven en uitzonderlijke knooptechnieken kunnen de mooiste structuren ontstaan. Door te spelen met de instelling van de kammen, zoals afstand, maakt Jabo die typische Jabo tapijten. Stuk voor stuk uniek en bijzonder.

Tuften

Tuften is in principe heel eenvoudig. Naald en draad boren zich een weg door het gronddoek. De uiteinden van de draad worden bij een gesneden pool steeds doorgesneden. Bij een luspool juist niet. Zo gaat de naald met draad honderden keren op en neer. Elk tapijt is als maatwerk karpet leverbaar in elke gewenste vorm, denk aan vierkant, rechthoekig, rond of ovaal.. Van trapmatten tot gecompliceerde vloerkleden. Elk vloerkleed kan geleverd in een scala aan kleuren, zo is er altijd een vloerkleed dat in uw interieur past!

Jabo bij Pot interieur

De mooie Jabo tapijten zijn verkrijgbaar bij Pot interieur. In onze woonwinkel van maar liefst 15.000 vierkante meter hebben wij een grote studio woonstoffering met tapijten van gerenommeerde merken, waaronder Jabo maar ook Van Besouw, met dezelfde thuisbasis: Genemuiden. Het Overijsselse Genemuiden is bovendien dé standplaats van vele weverijen, waar ze de kneepjes van het vak door en door kennen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de collectie van Jabo? Dan verwelkomen wij u graag in onze winkel of neem alvast contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

^