Linteloo

Linteloo

Linteloo staat voor wonen met gevoel en met een eigentijdse stijl. De meubelcollectie draagt de signatuur van ontwerpers als Henk Vos, Roderick Vos en Jan des Bouvrie die trend en tijdgeest trefzeker vertalen naar de warme beleving van het Linteloo-gevoel. De warme collectie van Linteloo komt volledig tot zijn recht in een harmonieus interieur.

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina

Moderne designmeubelen van Nederlands fabricaat

Het sterkste punt van deze collectie is zonder twijfel de kracht van kleur- en stofcombinaties, de unieke kwaliteiten van de afwerking en het tijdloze design. Als interieuradviseur hoeft u weinig rekening te houden met beperkingen in de collectie. Cosy-seats, prachtige hoekcombinaties, strakke tafels en functionele salontafels. Een absolute aanrader in elk trendy interieur! Al vanaf de eerste bank de ‘Easy Living’ in 1994 is dit merk een succes. Alle ontwerpers die door de jaren heen met dit bedrijf hebben samengewerkt delen dezelfde filosofie: hard werken, out of the box denken, respect hebben voor vakmanschap en genieten van het leven! De verschillende ontwerpen hebben niet dezelfde stijl maar zijn wel stuk voor stuk aan elkaar gerelateerd. Net als wij mensen.

Ambachtelijk Linteloo 

De Linteloo meubelen zijn handgemaakt in Italië en Nederland. Linteloo werkt alleen met de beste en meest toegewijde vakmensen, waar ze zich ook bevinden. Over het algemeen worden de tafels in Nederland gemaakt en de zetels in Italië, in fabrieken net buiten Milaan en Venetië. Kwaliteit is een belangrijk onderdeel van de Linteloo-collectie. Alle materialen, of het nu hout, metaal, leer of textiel is, worden behandeld door bekwame, bevlogen vakmensen. De houtfabriek in Nederland is er trots op om duurzaam meubilair op een ecologisch duurzame manier te maken, waarbij traditionele en innovatieve technieken worden gecombineerd.

Linteloo is een oer-Hollandse merk met internationale allure en verovert de wereld met haar prachtige ontwerpen. Simpel, strak en eigentijds. Gevoel en beleving staan voorop bij het ontwerpen van nieuwe meubelen. “Onze meubelen zijn net even verrassend, maar niet te gecompliceerd. We maken leefbare meubels”, aldus oprichter Jan te Linteloo. Linteloo staat niet voor niets bekend om zijn ‘feel good factor’.

Een goed voorbeeld van echte ambacht is de Cubo Light. Het glas wordt op bestelling geblazen, waardoor elke lamp uniek is qua vorm en kleur! Bovendien bestaat de collectie van Linteloo uit een groot aantal banken, zoals de Arp. Dit moderne en elegante bankenprogramma bestaat uit een modulair elementensysteem dat zich aan elk interieur kan aanpassen. De bank bestaat uit zachte, ronde zitelementen, geïnspireerd op de Sculpture des Silence van Hans Jean Arp. Andere bestsellers zijn de Madison, The Hamptons en nog vele anderen. Bekijk ze allemaal in deze categorie of onze showroom.

^