Flos

Flos verrichte baanbrekend werk op het vlak van verlichting en wordt na al die jaren nog steeds erkend als leider in de designwereld. Tafel- en bureaulampen, sfeerverlichting, wand- en plafondlampen, hanglampen, kroonluchters; Flos biedt voor iedere ruimte de meest bijzondere oplossingen qua verlichting. Zij hebben een arsenaal al volledig geïntegreerde verlichtings oplossingen.

Producten 1-12 van 57

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 57

Pagina
per pagina

Een greep uit het assortiment van Flos

Flos exporteert hun prijswinnende creaties inmiddels al naar meer dan 80 landen. Vele van deze creaties zijn opgenomen in de permanente collecties van grote kunst- en designmusea over de hele wereld. Welke lampen gaan uw pand sieren?

De Flos Arco lamp is een echte klassieker. Ontworpen door de Designers Achille en Pier Giacomo Castiglioni is de Arco een unieke vloerlamp die fantastisch staat naast de bank of eetkamertafel.

Een andere iconische lamp is de Flos Skygarden hanglamp van Designer Marcel Wanders. Deze lamp is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen en siert uw eettafel door zijn uniek design. Wanders combineert een ontwerpt van een sierlijk gepleisterd bloemen plafond met een strak design van de buitenkant.
Bent u op zoek naar een echt statement voor in de kamer? Kies dan voor de Flos 2097 kroonluchter. Deze eyecatcher combineert de look en feel van klassieke kroonluchter en maakt het af met moderne elementen. Deze stijlvolle lamp is ontworpen door Designer Gino Sarfatti.

Het verhaal achter de verlichting van Flos 

Flos is een italiaans familiebedrijf dat werd opgericht in 1962 door Sergio Giandini. Dat zelfde jaar begon Flos een aantal lampen te produceren die nu klassiekers zijn in het Italiaans industrieel design. Deze eerste lampen waren Arco, Relemme, Toio en Taccia, ontworpen door Achille en Piergiacomo Castiglioni. Het tastbare bewijs van hun tijdloze design en technische perfectie is dat deze lampen tot de dag van vandaag in productie zijn. Flos maakt tijdens hun ontwerpen dappere keuzes en gaan elke uitdaging aan om tot de beste verlichting te komen. Samen met legendarische namen werden in meer dan vijftig jaar tijd vele iconische lampen ontwikkeld. In 2014 kocht de Italiaanse onderneming Investindustrial een meerderheid in de aandelen waardoor de industriële ontwikkeling nog verder groeide. In november 2018 werd Flos onderdeel van The Design Holding. Deze holding vertegenwoordigt de grootste groep in de categorie eersteklas interieurdesign, wereldwijd. Ten slotte werd in juni 2019 Roberta Silva benoemd tot CEO.

^