Fritz Hansen

Fritz Hansen design

Fritz Hansen is wereldwijd bekend om zijn exclusieve collectie. Een van de bekendste ontwerpen van Fritz Hansen, is de Series 7™ stoel van Arne Jacobsen. Ook wel bekend als de Vlinderstoel. Ook The Egg fauteuil, Drop stoel en Swan fauteuil zijn iconische modellen uit de collectie van Hansen die vandaag de dag nog overal te zien zijn.

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina

Fritz Hansen - A Joint Venture

Fritz Hansen werkt samen met individuele architecten en designers. De coöperatie is gebaseerd op een gezamenlijke denkwijze dat hedendaags en mooi design de kwaliteit nooit in de weg mag staan. De designers zijn niet in dienst van Fritz Hansen. Een nieuw project kan ontstaan uit een voorstel ingestuurd door een designer of door het inhuren van een jonge getalenteerde designer door Fritz Hansen die zeer geschikt is voor een project.

Wat is belangrijker - werkelijkheid of het doel, functionaliteit of schoonheid? Bjørn Stegger, directeur projectontwikkeling bij Fritz Hansen: "Er is altijd een balans tussen functionaliteit en schoonheid. Soms is het erg moeilijk om deze twee te combineren. Dan moeten we prioriteiten stellen. Schoonheid wint altijd!" Als wij nieuwe trends in design kunnen stimuleren - in plaats van modernisme of functionalisme iets compleet nieuws - dat zou fantastisch zijn! Kasper Salto over werken voor Fritz Hansen: "Werken voor Fritz Hansen is als op de Nürburgring rijden in een van de beste racewagens. Maar de eisen zijn skyhigh! Je moet alle voorgaande records verbreken!"

De geschiedenis van Fritz Hansen

Het Deense merk begint met Fritz Hansen die in 1872 een handelsvergunning kreeg. Sinds dag één werkt hij samen met de meest toonaangevende, internationale designers die geloven in eenvoud en minimalisme. In 1885 opent hij zijn meubel productiebedrijf waarin hij en zijn zoon meubels van hoge kwaliteit ontwerpen en produceren. Ze produceerde meubels voor onder andere het Deense parlement, het Hooggerechtshof in Christiansburg Palace, het stadhuis van Kopenhagen, de Universiteitsbibliotheek en vele meer. Christian de zoon van Frits ging experimenteren met stoom buigtechnieken en kwam zo tot nieuwe baanbrekende ontwerpen. Door succesvolle samenwerkingen met vooruitstrevende ontwerpers zoals Hans. J. Wegner, Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Bruno Mathsson, Piet Hein, Verner Panton, Kasper Salto, Piero Lissoni, Cecilie Manz en vele meer is Fritz Hansen gegroeid tot wat het nu is.

In 1998 wordt Jacob Holm CEO, belast met de transformatie van Fritz Hansen van een productiebedrijf naar een wereldwijd merk met een sterke focus op de eindconsument.
In 2011 ontwikkelt het bedrijf samen met de Spaanse ontwerper Jaime Hayon mooie, comfortabele en sculpturale meubels en elegante en functionele accessoires.

^