Poltrona Frau

Poltrona Frau

Poltrona Frau werd in 1912 in Turijn opgericht door Renzo Frau. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in de Italiaanse stad Tolentia. Poltrona Frau - dat "zetel" of "fauteuil" betekent in combinatie met de achternaam van de oprichter - staat voor ongekend Italiaans en tijdloos design. In meer dan 100 jaar is het merk uitgegroeid tot begrip in de wereld van design meubelen. Poltrona Frau verwezenlijkte naamsbekendheid door collecties van hoge kwaliteit op de markt te brengen in samenwerking met bekende merken en designers.

10 producten

per pagina

10 producten

per pagina

Over Poltrona Frau

Poltrona Frau heeft een groot deel van haar naamsbekendheid te danken aan samenwerkingen op projectmatige basis met opdrachtgevers en architecten. Ook zijn de meubelen van hoogstaande kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de verschillende leersoorten die Poltrona Frau gebruikt, deze zijn van zo'n dusdanige klasse dat zelfs automerken, en niet de minste, het leer gebruiken voor auto interieurs. Denk daarbij aan: Ferrari, Maserati en Bugatti. Bekende designers waarmee Poltrona Frau in zee is gegaan zijn: Gio Ponti, Roberto Lazzeroni, Rodolfo Dodoni en Paolo Navone.

De verhalen die iedere ontwerper en ieder materiaal met zich meebrengt zorgen voor inspirerende visies, vaardigheden en ontwerpen. Al deze ervaringen bij elkaar zorgen voor unieke ontwerpen en producten. Kwaliteit en ervaren handwerk zorgen voor uiterste precisie, van de verdeling van de vulling tot aan de plooien.  Verder zet Poltrona Frau zich actief in voor de gezondheid van hun werknemers en de mogelijke impact van de producten op het milieu.

Poltrona Frau bij Pot Interieur

Bent u nieuwsgierig geworden naar de meubelen van Poltrona Frau, dan bent u bij Pot Interieur aan het juiste adres! Neem bijvoorbeeld het geweldige Poltrona Frau Let It Be bank programma. Dit programma is ontworpen door Ludovica & Roberto Palomba. Het is een ode aan het gelijknamige lied van de Beatles. De bank bestaat uit een modulair systeem waarmee u uw favoriete bank samenstelt.

Een ander oogstrelend ontwerp is het strakke Poltrona Frau Fred bureau. Hij is ontworpen door Roberto Lazzeroni en overtuigd door zijn warme, aantrekkelijke uitstraling. Het blad bestaat uit één stuk leer, zonder naad en is verkrijgbaar in een donkerbruine of camel kleur. Daarbij hoort natuurlijk ook een geschikte stoel, wij presenteren de Poltrona Frau Cockpit stoel. Deze stoel is in samenwerking met het Design Ferrari Design Center in 2017 ontworpen, geïnspireerd op de sportieve Ferrari auto. De stoel is namelijk gemaakt van leder, carbon en aluminium en natuurlijk voorzien van het fraaie Ferrari logo.

Bij ons vindt u een mooie selectie van de actuele collectie in de showroom. Neem contact met ons op indien u behoefte heeft aan deskundig advies.

^