Montis

Montis werd in 1974 opgericht door de broers Van den Berg, die besloten in het Brabantse Dongen hun creatieve ideeën te verwezenlijken. De keuze voor de locatie was destijds zeer bewust. Brabant, en dan met name Dongen, is bekend vanwege zijn expertise op het gebied van leer. Alle vooraanstaande leerlooierijen en vaklui met leder kennis zijn hier gepositioneerd. Het gebied wordt ook wel 'Langstraat' genoemd. Wat begon als een klein meubelbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend merk wereldwijd. De collectie van Montis is naast zitmeubelen uitgebreid met kasten en eetkamertafels, zodat een compleet interieur ingericht kan worden met Montis.

Montis staat bekend om verschillende bestsellers uit de collectie, zoals de Montis Axel bank en de Montis Charly fauteuil.

Producten 1-12 van 33

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 33

Pagina
per pagina

Montis meubelen voor projecten

Ook worden Montis meubelen toegepast in hoogwaardige projecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kantoor- en vergaderruimtes, hotels, restaurants, luchthavens en autoshowrooms. Dit is mogelijk door de combinatie van geavanceerde methoden en het hoge niveau aan vakmanschap waarmee de meubelen worden geproduceerd.

Montis en duurzaamheid

Met het oog op de toekomst is het voor Montis belangrijk te investeren in duurzaamheid. Door gebruik te maken van milieuvriendelijke productie in combinatie met tijdloze vormgeving draagt Montis hieraan bij. De zitmeubelen worden met schuim gevormd, waarbij geen afval vrijkomt én het schuim is tevens recyclebaar. De natuurlijke bekledingsmaterialen, waaronder plantaardig gelooid leer, wol, katoen en linnen, zijn van hoge kwaliteit, hierdoor kunt u lang van uw meubelen genieten!

Talentvolle designers

Met zijn creatieve geest weet de ontwerper Gerard van den Berg, ook bekend van het merk Label, geschiedenis te schrijven samen met eigenaar Paul van den Berg, die een belangrijke rol speelt als het gaat om de uitstraling van Montis. In 1990 werd Gijs Papavoine benoemd tot hoofdontwerper. Zijn innovatieve inzichten op het gebied van vormgeving heeft grote invloed gehad op de positie die Montis inneemt op de markt. Sinds begin jaren ’90 koos Montis steeds vaker voor een samenwerking met ontwerpers die uiteenlopende producten hebben ontworpen vanuit de Montis-filosofie. Denk daarbij aan Niels Bendtsen, Arnold Mercx, Marie Christine Dorner en Gert Batenburg. Zij geven de huidige collecties gezicht. Daarnaast werkt Montis met Dick Spierenburg en Karel Boonzaaijer en sinds 2006 ook met Studio Job, Alain Berteau en Demakersvan.

Montis - vernieuwend

Sinds het begin halverwege de jaren 70 gelooft Montis sterk in eigen ideeën en technieken. Principes die soms dwars tegen de gevestigde ideeën ingaan. Omdat alles in eigen huis gemaakt wordt, zijn deze ook realiseerbaar. Zo onderscheidde Montis zich met de productiemethode waarbij de romp van een stoel of bank een ‘jas’ kreeg. Denk aan de bekende Chaplin maar ook aan vele andere modellen van Montis. Een ander voorbeeld is het vormschuimen, een productiemethode die het mogelijk maakt om elegante vormen en dunne structuren te vormen zonder dat de delen geplakt moeten worden. Kwalitatief bleek dit een heel grote vooruitgang. Montis was nu in staat om zelf rompen te maken met de nieuwste methodes en precisie. Dat verhoogde de kwaliteit maar ook de vormvrijheid. Continu blijft Montis zoeken naar nieuwe materialen en technieken. Dat is de grote kracht van het merk. Montis klassieker - de Chaplin van Montis is de welbekende klassieker van Montis en is een blijvende topper in de collectie. In onze showroom treft u een zeer ruime presentatie van de Montis Chaplin stoel!

Montis bij Pot Interieur

De Montis collectie onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen, uitgesproken vormen, kleuren en een geweldige leer- en stoffencollectie. De ontwerpen zijn bovendien origineel en zeer herkenbaar, maar nooit extravagant. Montis bewaart altijd haar menselijke en sympathieke karakter, in ieder ontwerp, elke keer opnieuw. Kom de producten van Montis ervaren in onze 15.000 m2 grote woonwinkel. Hier staan meer dan 400 designmerken en deskundige personeel voor u klaar.

^