Louis Poulsen

Louis Poulsen

De Deense verlichtingsfabrikant Louis Poulsen, opgericht in 1874, is geboren uit de Scandinavische design traditie, waar vorm de functie volgt. Het ontwerp en de functie van de producten zijn afgestemd op het reflecteren en ondersteunen van het ritme van natuurlijk licht. Elk onderdeel van het ontwerp heeft een doel. Bovendien gelooft Louis Poulsen dat de hoogwaardige verlichting en design producten die zij vervaardigen aangenaam moeten zijn voor het oog en voor het licht. Dankzij de nauwe samenwerking met bewezen topontwerpers komt vakmanschap, hoge kwaliteit en functionaliteit samen tot professionele verlichting.

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina

Design klassiekers

De collectie lampen van de Louis Poulsen omvat prachtige designklassiekers, zoals de AJ Royal van Arne Jacobsen. Door zijn neutrale ontwerp past deze lamp in vrijwel elk interieur. Doordat hij hoog komt te hangen verspreid de lamp zijn licht door de gehele ruimte, terwijl de open ringen aan de bovenkant de armatuur verlicht.

Een ander iconisch model dat bijna iedereen wel eens heeft gezien is de PH Artichoke van Poul Henningsen. Deze lamp is een echt meesterwerk en zal automatisch de aandacht trekken van iedereen die de ruimte betreed. De Louis Poulsen PH Artichoke hanglamp is verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen.

Maak uw keuze uit de serie tafel-, vloer- en wandlampen voor binnen en de selectie wandlampen voor buiten. Louis Poulsen ontwerp niet simpelweg verlichting, het team wil het licht vormgeven en creëert zo in elke ruimte een aangename sfeer. Bekijk alle Louis Poulsen lampen in deze categorie of kom ze bewonderen in onze showroom.

125 jaar PH-collectie van Poul Henningsen

Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van PH viert Louis Poulsen niet alleen de collectie van iconische armaturen die hij de wereld heeft achtergelaten, maar ook zijn grotere invloed op de manier hoe wij nu denken over design, al dan niet op het gebied van verlichting. Ter herdenking van de 125ste verjaardag van de meester van het licht brengt Louis Poulsen nieuwe edities van een select aantal geliefde PH-klassiekers uit: de PH Artichoke, PH 5 en de PH drieschermenglaslamp.

50 jaar Panthella

Wie kent hem niet, de Panthella lamp. Om dit iconische ontwerp te eren en te vieren heeft het bedrijf van Louis Poulsen in 2021 een kleinere versie van de Panthella ontworpen, de Panthella Portable Metal. Deze lamp is in drie standen dimbaar en op te laden met behulp van de meegeleverde USB-C kabel.

^