Giorgetti

Giorgetti

Giorgetti heeft, als een van de meest indrukwekkende design labels uit Italië, een rijke historie op het gebied van uiterst stijlvolle ontwerpen. Giorgetti werkt al decennia lang met 's werelds meest vooraanstaande architecten en ontwerpers, waaronder Leon Krier, Massimo Scolari en Chi Wing Lo.

Alle producten van Giorgetti SpA zijn "Made en Manufactured in Italy". Van het ontwerp, het creatieve proces en de stijl, tot de daadwerkelijke productie, het gehele productieproces wordt volledig in Italië doorlopen. Het label heeft optimaal gekwalificeerd personeel in dienst, met uitzonderlijke kennis en vaardigheden op het gebied van meubelen.

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina

Giorgetti - rijke historie sinds 1898

Jaren twintig en dertig

In de vroege jaren van de 20e eeuw richt het van oorsprong lokaal georiënteerde meubelbedrijf Giorgetti in Brianza zich tot meer prestigieuze klanten. In deze periode boort Giorgetti al exportkanalen aan naar het buitenland. Dit zorgt niet alleen voor de verspreiding van lokaal geproduceerde producten, maar brengt ook nieuwe ideeën en productietechnieken uit het buitenland naar Brianza. De eerste producten die Giorgetti ontwikkelt, zijn uit hout gesneden halffabrikaten voor in de woonkamer zoals stoelen en tafels. Vanaf de jaren twintig wordt Giorgetti een internationaal georiënteerd bedrijf, met export van houtgesneden halffabrikaten in verschillende stijlen naar de Verenigde Staten. Door deze overzeese export worden nieuwe gestandaardiseerde productiesystemen ontwikkeld, zodat het onderscheid in het houtsnijwerk bewaard kon blijven.

Jaren veertig en vijftig

Gedurende de gehele naoorlogse periode gaat Giorgetti verder met het uitwerken en produceren van klassieke modellen, waarbij de kwaliteit van het product altijd in het oog gehouden wordt. Deze ervaring en de grote ervaring op het gebied van traditionele meubelmakerij zijn de aanzet voor de introductie van Giorgetti binnen een moderner en Europees panorama. Tijdens de Nazi overheersing emigreerden veel Europese kunstenaars naar Amerika en namen hun ideeën mee. Le Corbusier en F.L. Wright zorgen voor vernieuwing in de moderne architectuur volgens het functionalistische principe, strak, zonder ornamenten. Ook in de meubelmakerij worden essentiële, geometrische lijnen geprefereerd. Functionaliteit wordt het sleutelwoord en een overdaad aan decoratie wordt vaarwel gezegd. De artistieke ervaringen in de jaren vijftig worden 'informeel' genoemd omdat zij worden gekenmerkt door een abstracte matrix gebaseerd op het ontkennen van het concept vorm. In de jaren vijftig ontstond ook ruimtelijke kunst. Gio Ponti was een van de pioniers op het gebied van moderne architectuur in Italië. In 1958 creëerde hij samen met P.L. Nervi de Pirelli wolkenkrabber in Milaan.

Jaren zestig en zeventig

In de vroege jaren zestig begint Giorgetti met de export van complete producten. In de jaren zeventig ontwikkelt Giorgetti haar eerste echte collecties: Gazebo en Gallery worden elk gekenmerkt door een unieke stijl. De Gazebo collectie heeft een cruciaal gevolg voor het bedrijf, dat in deze jaren een belangrijk proces van industrialisatie en productinnovatie doorloopt. Het succes van deze collectie stoelen en (kleine) fauteuils bracht de behoefte aan het licht voor een speciale machine om de hele lijn te produceren. Deze machine werd ontwikkeld door de technici van het label zelf. De Gallery collectie werd aangeboden als alternatief voor de huidige productie, waarbij de ontwerpen uit de vroege jaren van de twintigste eeuw in een modern jasje werden gestoken. De producten zijn een toonbeeld van Giorgetti's kunst om massief hout te bewerken. Het eindresultaat is een serie objecten die onderling geschakeld kunnen worden, zonder het gebruik van lijm.

Roerige jaren tachtig

Ondanks de economische stilstand in de design wereld in de jaren tachtig, zet Giorgetti het submerk Matrix in de markt. De producten binnen dit merk zijn ontworpen door Paolo en Adriano Suman en Massimo Morrizo. Onder leiding van artistiek directeur Massimo Scolari versterkt Giorgetti in de jaren tachtig zijn aanwezigheid in Europa door het openen van bedrijfstakken in Duitsland en Nederland. Ook wordt halverwege de jaren tachtig de Progetti collectie ontwikkeld. De Progetti lijn bestaat uit fauteuils, kleine fauteuils, bergeres en compacte sofa's met een onderscheidende armleuning in de vorm van een oude, smalle wandelstok. De populaire Progetti fauteuil is een onmisbaar onderdeel binnen de Giorgetti collectie. Dankzij de elegante uitstraling en geavanceerde vormen en materialen is de fauteuil een tijdloos design icoon en een ware design klassieker van Giorgetti.

Jaren negentig en het nieuwe millennium

In de jaren negentig komt het keerpunt voor Giorgetti, waarbij het label met zijn persoonlijkheid en karakter een beroemde speler op wereldniveau wordt. Het bedrijf werkt samen met vooraanstaande designers die nog nooit eerder meubelstukken ontwierpen: Massimo Scolari, Heinz Tesar, Chi Wing Lo, Léon Krier, Laura Silvestrini, Nicola Adami, Antonello Mosca. De samenwerking met deze invloedrijke mensen leidt tot de unieke, herkenbare stijl waar Giorgetti ook tegenwoordig nog om bekend staat en brengt in het nieuwe millennium ook producten die speciaal gemaakt zijn voor kantoren en exclusieve oplossingen en projectontwikkeling.

Giorgetti bij Pot Interieur

Geniet van het echt Italiaans design en vakmanschap dat in elk Giorgetti meubelstuk zit. Neem bijvoorbeeld de bijzondere Arabella fauteuil. Deze comfortabele fauteuil is ontworpen door Massimo Scolari en beschikt over een asymmetrische zijde die de stoel een unieke uitstraling geeft. Hij is verkrijgbaar in diverse stof en lederen bekleding.

Een ander opvallend design is de EOS bijzettafel van Chi Wong Lo. Deze praktische tafels zijn vervaardigd uit esdoorn- en walnotenhout. Verkrijgbaar in twee afmetingen.

Bent u eerder op zoek naar een bankstel dat heerlijk zit en er prachtig uit ziet? Neem dan een kijkje bij de Giorgetti Vittoria bank. Deze bank wordt gekenmerkt door ronde en zachte vormen met heerlijk zachte dikke kussens. Maak uw interieur helemaal compleet met de passende Vittoria fauteuil

Bij Pot Interieur vindt u deze en meer geweldige designs van topmerken zoals Giorgetti. Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op voor meer informatie, mogelijkheden en beschikbaarheid.

^