Kartell Masters stoel

Kartell

Het succesverhaal van Kartell begon in 1949, toen Chemicus Giulio Castelli het bedrijf oprichtte. Zijn insteek met het bedrijf; de wereld overtuigen van het gebruik van kunststof. In de beginjaren produceerde het bedrijf voornamelijk kunststof auto accessoires. Later verschoof de focus van Kartell naar huishoudelijke artikelen, lampen en producten voor laboratoria. Deze innovatieve benadering hanteert Kartell al sinds het allereerste begin en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot ontwerpen en fabriceren van designmeubelen.

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina

De stap naar de meubelbranche

Vanaf de jaren 60 begon Castelli de verschillende mogelijkheden van kunststof te onderzoeken en toe te passen in de vormen en functies van de producten van Kartell. De stap naar de meubelbranche was toen zo gemaakt. Inmiddels heeft Kartell in samenwerking met verschillende ontwerpers meerdere awards binnengesleept en zo een uitgestrekte reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland.

Sinds de oprichting van Kartell in 1949 heeft Giulio Castelli laten zien dat kunststof veelzijdig is en zeker boeiend en begerenswaardig kan zijn. Ook in de huidige tijd blijft Kartell de grenzen van de technische mogelijkheden van kunststof verleggen.

De collectie van Kartell

Met ’s werelds beste ontwerpers, zoals Philippe Starck, Joe Columbo, Piero Lissoni en Vico Magistretti, heeft Kartell het begrip kunststof een heel andere dimensie gegeven. Enkele beroemde designs zijn de Kartell Louis Ghost, de Charles Ghost en de Masters stoel. En wat dacht u van de Kartell Eros en de Kartell Dr No? Het zijn luchtige ontwerpen van ongekende sterkte. Bovendien zijn de designs echte blikvangers in elk interieur! De meubels worden in Italië door Kartell zelf gefabriceerd en dragen het hierdoor met trots het label, Made in Italy. 

Neem bijvoorbeeld plaats in de koninklijke Louis Ghost armstoel. Deze stoel is ontworpen door Philippe Starck en is door het gebruik van polycarbonaat ongekend sterk terwijl hij slechts 4,8 kg weegt.  Doordat hij transparant (een ghost) is laat hij uw interieur luchtiger en groter lijken terwijl zijn ontwerp u terugstuurt naar de 18e eeuw waarin king Louis XV leefde.

Een ander iconisch meubelstuk is de Kartell Masters stoel. Deze bekroonde stoel dankt zijn naam aan de samensmelting van de elementen drie klassieke design stoelen, de Butterfly Chair (Series 7) van Arne Jacobsen, de Tulip Chair van Eero Saarinen en de DSR Chair van meneer en mevrouw Eames. De stoel is geschikt voor binnen en buiten en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

^