Kendix

Kendix

De basis voor de bedrijfsfilosofie van Kendix is esthetiek, originaliteit en moderne vormgeving. Dit is altijd zo geweest. Kendix bestaat al ruim zestig jaar en creëert gordijnstoffen die inspireren. Door mensen met een scherp oog voor detail, voor mensen die van schoonheid en kwaliteit houden. De collectie bestaat uit bedrukte gordijnstoffen, geweven en transparante gordijnstoffen, maar ook gordijnstoffen met grafisch dessin, ausbrenner en geweven structuur.

De beste stoffen voor gordijnen

De stoffen van Kendix kunnen op diverse manieren worden toegepast in uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan geplooide gordijnen, maar ook aan vouwgordijnen. De collectie van Kendix bestaat uit een zestal kleur- en woonsfeer groepen. Deze langlopende sferen zijn de vormgeving en kleurenkaart waarbinnen ontwerpers van Kendix de collectie per jaar mogen actualiseren. De ontwerpers van Kendix hebben veelal een opleiding gevolgd aan de Design Academie Eindhoven en hebben bij designers, trendanalisten en architecten ervaring opgedaan. Alleen de beste ideeën krijgen dan ook vorm bij Kendix die voortkomen uit de actuele ontwikkelingen in de architectuur, cultuur, kunst en design. Het contact met de interieurwereld dient dan ook als voedingsbron voor het maken van de gordijnstoffen van Kendix.

De stoffen van Kendix zijn breed toepasbaar, want naast het oogstrelende design mag de functionaliteit niet vergeten worden. Zo is er aan elke ruimte gedacht. Van gesloten of verduisterende gordijnen voor de slaapkamer tot inbetweens of transparante stoffen voor de woonkamer. Tevens zijn er dim-out gordijnen die voor veel privacy zorgen en een goede optie zijn in bijvoorbeeld de werkkamer. De samenstelling van de stoffen kan net zo divers, denk aan wol, katoen, linnen, polyester, maar ook gecertificeerd Pe Trevira CS. Deze stoffen dragen het keurmerk Oeko-Tex Standard 100 en zijn vervaardigd met oog voor het welzijn van de mens en het milieu. Zo zit er altijd wel een stof bij die geschikt is voor uw interieur!

De collectie van Kendix

Intrigerende structuren en verbluffende architectonische texturen vormen de basis voor diverse collecties van Kendix. Zo ook de collectie Wax, de kwaliteitsstof die bestaat uit 100% Trevira CS garen. Een mooie gesloten stof die verkrijgbaar is in 17 kleuren. De stof, die tevens geschikt is voor vouwgordijnen, kan door zijn verduisterende structuur toegepast worden in slaapkamers, maar komt ook tot zijn recht voor projectinrichtingen.

De Element-collectie is een stof met rechte belijning zonder poespas. Het los geweven doek weet door zijn lichtdoorlatende eigenschap een geslaagd schaduwpatroon te creëren voor een natuurlijke look en diffuse filtering van het licht.

Refine is een semi-transparante kwaliteit met subtiel driedimensionaal keper. Door flotterende garens en zachte touch in combinatie met de doorlaatbaarheid van het licht, wordt er ingespeeld op diepte. De afwisseling van kleuren in de stof die verticaal in elkaar overlopen vormen een prachtig samenspel.

Kendix bij Pot Interieur

Benieuwd naar de andere stoffen uit de collectie van Kendix? Bezoek dan onze woonwinkel. Wij hebben een grote afdeling woonstoffering waar u de gordijnstoffen kunt aanschouwen. In deze afdeling kunt u bovendien al onze luxe vloerkleden komen bewonderen. Een vloerkleed maakt ook uw interieur helemaal af.
Ook voor deskundig advies bent u bij ons aan het juiste adres. We verwelkomen u graag!

^