MDF Italia

MDF Italia

Eenvoud is goud; dat staat centraal bij MDF Italia. De designmeubelen van het merk kenmerken zich door de kunst van het weglaten. Strakke, minimalistische ontwerpen met een hoge functionaliteit maken MDF Italia meubelen geliefd over de hele wereld. De kunst van het weglaten en de intensieve zoektocht naar eenvoud hebben geresulteerd in een prachtige en bovendien uitermate functionele collectie. MDF Italia is dan ook één van de meest innovatieve producenten van hoogwaardige designmeubelen te noemen. Soberheid is de drijfveer, maar ook het kenmerk van MDF Italia. Het materiaal- en kleurgebruik is helder: een veelvuldig gebruik van aluminium, aangevuld met wit en af en toe een kleuraccent.

Producten 1-12 van 62

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 62

Pagina
per pagina

Over MDF Italia design

Het designbedrijf MDF Italia is gevestigd in de Italiaanse stad Milaan. Het meubelbedrijf is in 2013 geheel overgenomen door de Cassina-familie. Cassina, een grote naam en een leider op het gebied van Italiaanse design, weet waar de kracht ligt van MDF Italia. MDF Italia heeft zich gericht op het ontwerpen van innovatieve en eenvoud designs. Verandering zien zij als een nieuwe kans en dat maakt MDF Italia een koploper op het gebied van eigentijds design.

Onze specialist over MDF Italia

"De afkorting MDF staat voor Mobili Di Fattorini.(meubelen van Fattorini). De ontwerpen waren in het verleden alleen van Bruno Fattorini, maar sinds begin deze eeuw werken ze ook met bekende externe ontwerpers als Xavier Lust, Jeane Marie Massaud, Neuland industriedesign en Jehns+Laub. MDF heeft het minimalisme hoog in het vaandel staan. Ook de kleurstellingen zijn basic, met hier en daar een kleuraccent. Het voordeel van MDF is dat er niet veel meubelen nodig zijn om een ruimte te vullen, zodat er veel leefruimte overblijft. Het is voor mij altijd weer een uitdaging om evenwicht in een inrichting te realiseren, op een dusdanige wijze dat de bewoners er na 25 jaar nog met plezier in wonen. Kijk ik naar de collecte van MDF, dan springt de ‘Inmotion’ er voor mij uit, een kast met een mooie minimalistische vormgeving die veel oplossingen biedt. Van de zit-combinaties van MDF spreken mij ‘Mate’ en ‘Hara’ en last but not least de ‘Fin’ erg aan. Bij de ‘Fin’ lijkt het alsof er kussens op een plaat liggen, maar in die plaat is een zitcomfortzone gerealiseerd die garant staat voor een perfect zitcomfort met een minimale uitstraling."

De collectie van MDF Italia bij Pot Interieur

MDF Italia is bekend geworden door onder andere de Lim Table-collectie met zijn talloze mogelijkheden in maten en uitvoeringen, zoals de MDF Italia Lim 3.0 tafel. Bovendien kent het merk ook diverse designklassiekers, zoals de MDF Italia Flow Chair, MDF Italia Tense table en MDF Italia Random kast.

De Random kast met zijn ogenschijnlijk willekeurige indeling won in 2005 de Elle Decoration Award en de Wallpaper Design Award. Door zijn succes zijn er meerdere variaties op bedacht. Denk aan de MDF Italia Random 2C - 3C kast, de MDF Italia Random Box kast en de MDF Italia Random Cabinets kast. Zo kunt u eindeloos combineren!

Laat u inspireren in onze showroom waar een deskundig adviseur u graag verder helpt met het vinden van het geschikte meubelstuk voor u en uw interieur! Natuurlijk kunt u ook vast contact met ons opnemen om uw wensen en vragen te bespreken voordat u bij ons langskomt.

^