Cassina

Pot Interieur presenteert het mooie Italiaanse designmerk Cassina op 700m2 en is daarmee de grootste showroom van de Benelux. In deze studio staat veel van de LC collectie van Le Corbusier, Jeanneret en Perriand. Het voordeel hiervan voor u als klant is dat wij zeer getrainde adviseurs hebben, een zeer grote Cassina collectie tonen, veel uit voorraad van Cassina kunnen leveren en met interessante leveringscondities! 

Dit Italiaanse topmerk staat al jarenlang bekend om de bijzondere ontwerpen van hoogwaardige kwaliteit. De collectie van Cassina is inmiddels uitgegroeid tot een grote verzameling van topontwerpen van de beste designers, zoals Charlotte Perriand, Le Corbusier, Gerrit Rietveld, Mario Bellini en Philippe Starck. Een prachtig voorbeeld is de LC-collectie met design klassiekers als de Cassina LC4 en Cassina LC2. Deze heeft Pot Interieur in verschillende uitvoeringen direct uit voorraad leverbaar. Hierdoor kunt u binnen enkele werkdagen genieten van uw aankoop.

1 tot 16 van 195 producten worden getoond

1 tot 16 van 195 producten worden getoond

Specialiste Angelique van Vooren over Cassina:

Bij dit Italiaanse merk, Cassina, is duidelijk de liefde voor de klassieke ontwerpen van wat ze hun meesters, ‘I Maestri’, noemen zichtbaar. Die ontwerpen worden op een ambachtelijke manier vertaald naar bijzondere meubels, gebaseerd op de originele tekeningen. Producten waar het vakmanschap van afstraalt, zoals bij de houten meubelen met de zwaluwstaartverbindingen. Aan de ene kant besteedt Cassina veel aandacht aan authentieke aspecten, maar het is daarnaast ook een merk dat volop nieuwe en vernieuwende modellen uitbrengt.

Mijn favoriet in de collectie van Cassina is de fauteuil LC4, naar een ontwerp van Le Corbusier, P. Jeanneret, C. Perriand. Het is een ontwerp uit 1928 dat nog steeds actueel en modern is. Kijk maar eens naar het mooie design, naar de prachtig golvende belijning en ervaar het optimale ligcomfort. Een bijzonder aspect vind ik dat je door een eenvoudig systeem, waarbij het gebogen frame over de rollen traploos verstelbaar is, elke gewenste positie kunt aannemen, zittend en liggend.