Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son staat voor uitstekend vakmanschap; meubilair van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs. Tot op de dag van vandaag blijft Carl Hansen Son bouwen aan dit eenvoudige en sterke idee! Ze combineren traditionele houtbewerkingstechnieken met de nieuwste technologie om meubelen van blijvende waarde te produceren. Het grootste deel van de meubelen die Carl Hansen Son momenteel produceert is ontworpen door toonaangevende Deense architecten in de jaren 30 en tot de jaren 60, maar het ontwerp, de visie en het vakmanschap achter elk meubel is nog steeds zo actueel als toen.

Producten 1-12 van 29

Pagina
per pagina

Eerlijk en duurzaam

Geweldig design en duurzame productie zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden bij Carl Hansen Son. Door puur en alleen gebruik te maken van verantwoord gekapt hout en veilige materialen beschermen ze niet alleen u als klant, maar ook hun eigen ambachtslieden die iedere dag met veel passie hun werk uitvoeren. Het hout waar de meubelen mee gefabriceerd worden, wordt opgekocht bij duurzaam beheerde bossen en iedere houtsnipper wordt gebruikt of gerecycled.

Het succes van Carl Hansen Son

Het verhaal begint in 1908. De Deense meubelmaker Carl Hansen opent een kleine meubelwerkplaats op het Deense eiland Funen. Sindsdien is het succes van het bedrijf afhankelijk van twee kernideeën: een compromisloze toewijding tot het beste vakmanschap en een verbinding met uitzonderlijke ontwerpers die het concept van modern design voortdurend opnieuw uitvinden en verfijnen. Het sterkst van invloed is toch wel de langdurige samenwerking geweest met een van de grootste ontwerpers aller tijden: Hans J. Wegner.

De creatieve samenwerking begon in 1949, toen de zoon van Carl Hansen, Holger Hansen, de kans greep om met de toen onbekende ontwerper, Wegner een succesvolle meubelserie te ontwikkelen met de nu iconische CH24 Wishbone Chair. Een stoel die niet meer is weg te denken uit de hedendaagse designwereld. Deze samenwerking en de vele die daarop volgden, hebben aangetoond wat kan worden bereikt wanneer een ongekend ontwerp en compromisloze productie samenkomen.

Een ander succesvol ontwerp is de Carl Hansen E021 Embrace Lounge tafel. Deze tafel is in twee hoogtes verkrijgbaar: een lage salontafel en een langere, slankere bijzettafel. Bij deze tafel lijken de tafelbladen te zweven door de stalen structuren eronder. Ze zijn geïnspireerd op vliegers in de wind. De tafels zijn ontworpen door Ontworpen door het Oostenrijkse design trio EOOS.

De Carl Hansen CH25 fauteuil ontworpen door Hans J. Wegner, is een ander uniek ontwerp dat in vele verschillende kleuren en afwerking verkrijgbaar is. Deze comfortabele fauteuil creëert een warme en eigentijdse uitstraling in ieder interieur.

Ontdek Carl Hansen bij Pot Interieur

Bent u nieuwsgierig geworden naar het mooie design dat Carl Hansen te bieden heeft? Bezoek eens onze showroom waar u uiteenlopende modellen kunt bewonderen. Pot Interieur is officieel dealer van Artifort. U kunt iedere meubelstuk uit de collectie bij ons bestellen. Bent u op zoek naar een item, maar kunt u deze niet vinden? De kans is groot dat we hem voor u kunnen bestellen. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met ons.

^