Cappellini

Cappellini meubelen

Cappellini is een zeer vooraanstaande Italiaanse fabrikant van eigentijds design, variërend van fauteuils en overige zitmeubelen tot bedden en accessoires - allen met een enigszins eigenwijs design als kenmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1946.

Waar het bedrijf begon met de productie van houten meubelen werd in de loop van de jaren telkens dezelfde combinatie gezocht. Meubels van Italiaanse kwaliteit samen met een bekende designer of kunstenaar.

Cappellini werkt reeds jaren samen met designers van verschillende culturen en origines. Dit om een internationale collectie van hedendaagse meubelen te ontwerpen voor de dag van nu en morgen. Paul Smith voor Mondo Cappellini: zijn zit- en tafelobjecten bespelen vooral de komische en charmante noot.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

De geknoopte stoel van Cappellini

Een van de meest bekende designs van Cappellini is de geknoopte stoel, oftewel de Cappellini Knotted Chair fauteuil. Deze stoel is bedacht door ontwerper Marcel Wanders en kan gelinkt worden aan de stijl van de stoelen uit vroegere poppenhuizen.

De stijl van Cappellini meubelen

De ontwerpen van Cappellini zijn geen ontwerpen die u overal tegen zult komen. De producten hebben een geheel eigen stijl en vallen op in elk interieur. Waar anders komt u een stoel tegen geheel gemaakt uit verschillende maten buizen? Of een kast die u zou kunnen verwarren met een origineel Mondriaan schilderij?

^