Artifort

Artifort

Art & comfort. Dat zijn de belangrijkste waarden van het beroemde Maastrichtse Artifort. De collectie bestaat uit toonaangevende, tijdloze design meubels. De Artifort meubels zijn door een breed scala aan designers ontworpen. Van Luca Nichetto tot Patrick Norguet en van Khodi Feiz tot René Holten. Verschillende meubels zijn opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art in New York en het Centre Pompidou in Parijs. Artifort staat dan ook voor design van topkwaliteit.

Producten 1-12 van 81

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 81

Pagina
per pagina

Artifort meubels

Dit Nederlandse merk staat al jaren bekend om de tijdloze ontwerpen en hun prachtige collectie van meubels waaronder de welbekende klassiekers, zoals de Artifort Orange Slice fauteuil. Het speelse ontwerp van deze stoel nodigt direct uit om erin plaats te nemen. Deze heerlijke fauteuil werd in 1960 ontworpen door Pierre Paulin en is nog altijd een succes. De schijfjes waaruit de stoel bestaat zijn identiek maar lijken vanuit elke hoek weer net een andere vorm te krijgen. Nu direct uit voorraad leverbaar in drie uitvoeringen. Een andere iconisch meubelstuk is de Artifort Apollo fauteuil. Door het moderne design past deze fauteuil zowel in een huiselijk alsook een zakelijk interieur. De Apollo is verkrijgbaar in meerdere stoffen en kleuren.

Bent u op zoek naar veelzijdig bankstel? Dan is de Artifort Mare bank een zeer geschikte kandidaat. De Mare overtuigd met zijn tijdloos ontwerp. Hij past zowel in een klassiek als een modern interieur. De bank is geheel uit te breiden naar eigen wens door gebruikt te maken van de verschillende afmetingen en modules.

De geschiedenis van Artifort meubels

De stoffeerder en behanger Jules Wagemans vestigde zich in 1890 in het Zuid-Limburgse Maastricht. Zijn zoon zette het bedrijf om tot meubelfabriek. Enkele jaren later kreeg het bedrijf nationale bekendheid en had het een showroom in Amsterdam. Toen vervolgens in de jaren 30 de grote economische crisis begon, moest het bedrijf een duidelijke identiteit hebben om zich te kunnen profileren. Hiervoor moest een originele, pakkende merknaam en natuurlijk bijbehorend logo ontwikkeld worden. Daarnaast moest er een collectie gevormd worden die zich ook weet te onderscheiden. Dit was het moment dat de naam Artifort wordt geïntroduceerd. Afgeleid van het Latijnse woord voor kunst/ kunde; "Ars" en "Fortis", dat sterk of krachtig betekent.

Brede Artifort collectie bij Pot Interieur

De Artifort collectie is inmiddels ontzettend groot. Van fauteuils tot banken en van stoelen tot tafels. De Artifort meubels zijn overal op hun plek. Thuis in de woonkamer, in de eethoek, op kantoor in de vergaderruimte of in de ontvangstruimte, de lobby van hotels en restaurants. Artifort is voor iedere ruimte geschikt! Pot Interieur is officieel dealer van Artifort. U kunt iedere meubelstuk uit de collectie bij ons bestellen. Bent u op zoek naar een item, maar kunt u deze niet vinden? De kans is groot dat we hem voor u kunnen bestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Design klassiekers

Verschillende Artifort meubels zijn inmiddels uitgegroeid tot designklassiekers:

^