Riva 1920

Riva 1920

Riva 1920 is een toonaangevend Italiaans designmerk dat schitterende, massief houten meubelen produceert. Dit doet Riva 1920 op traditionele maar ook ook innovatieve wijze, volgens het nieuwe concept van ‘ecologische meubelen’. Riva 1920 maakt namelijk enkel gebruik van hout uit duurzaam onderhouden bosgebieden. Veel ontwerpers staan achter dit concept en hebben in de afgelopen jaren dan ook in samenwerking met Riva 1920 de meest exclusieve meubelen ontworpen. Alles van Riva 1920 wordt handgemaakt in Italië.

12 producten

per pagina

12 producten

per pagina

Meer over Riva 1920

Het begint allemaal in 1920 in Vighizzolo, Cantù. In het hart van het Brianza-gebied van Lombardije richt Nino Romano een kleine door een familie gerunde ambachtelijke werkplaats op, gespecialiseerd in de productie van massief houten meubelen in klassieke stijl.

Kort na het einde van de oorlog neemt Mario Riva plaats in het bedrijf in Vighizzolo, die de activiteit van zijn schoonvader voortzet en een handvol werknemers in dienst neemt. De productie zoals oorspronkelijk bedacht blijft; in klassieke stijl, waarbij ze altijd prioriteit geven aan de kwaliteits kwestie in overeenstemming met de tradities van de typische vaardigheden van het vak, de traditionele bakermat van de Italiaanse meubel productie van hoge kwaliteit.

De broers Maurizio en Davide Riva treden in de voetsporen van hun vader en grootvader, met aandacht voor op maat gemaakte meubelen. Een lange periode van toewijding en valorisatie van het gebruik van natuurlijke hout en ambachtelijke vaardigheden begint. Dit wordt later het belangrijkste kenmerk van Riva 1920. In 1987 wordt het nieuwe hoofdkantoor geopend in Milaan met ongeveer 30 werknemers. In hetzelfde jaar verbindt ook hun zus Anna zich ook aan het familiebedrijf en neemt zij plaats op kantoor.

Na een bezoek in New York door Maurizio Riva, ondergaat het bedrijf in 1990 een fundamentele verandering. Net als in Noord-Amerika gaat Riva 1920 herbebossingshout gebruiken, waarmee de productie van massief kersenhouten meubilair begint. Geleidelijk aan ontwikkelt zich een precieze ontwerp identiteit, die zich inzet voor kwaliteit en natuurlijkheid definieert met het gebruik van volledig natuurlijke lijmen, waxen en oliën.

In 1992 presenteert Riva 1920 haar collectie voor het eerst op de Internationale Salone del Mobile in Milaan en begint de groei van Riva 1920 als meubelmerk, zowel in Italië als in het buitenland. De naamsbekendheid komt door de ondernemersgeest van de Riva-familie die het belang van samenwerkingen met internationale gerenommeerde ontwerpers inzag, iets wat hand in hand gaat met de overstap van Riva 1920 naar duurzaam ontwerpen. In de tussentijd, met de toetreding tot het bedrijf van de vierde generatie, Monica, Stefano, Elena, Marika en Andrea, worden nieuwe markten en nieuwe invalshoeken geïntroduceerd in de bedrijfsfilosofie, namelijk functionaliteit, esthetiek en duurzaam leven. Naast het Amerikaanse herbebossingshout introduceert het bedrijf gerecycled hout zoals de oude Nieuw-Zeelandse Kauri.

Vandaag de dag blijft Riva 1920, sinds de oprichting bijna 100 jaar, trouw aan de oorspronkelijke principes. Dit is wat het bedrijf definieert als producent, gebouwd op basis van tradities, cultuur, creativiteit en innovatie. De liefde voor de natuur en de zoektocht naar een betere kwaliteit van leven is de rode draad in dit bedrijf, waar vakmanschap en waarden gecombineerd worden met de allernieuwste technologie en waar design en aandacht voor detail samenkomen om iets te creëren wat bijzonder, uniek en tijdloos is.

Riva 1920 in samenwerking

Riva 1920 werkt enkel samen met topdesigners, zoals Terry Dwan, Pininfarina, Riccardo Arbizzoni en Aldo Cibic. Denk aan kasten, ruimteverdelers, tafels, stoelen, slaapkamermeubilair, maar ook aan keukens.

Riva 1920 bij Pot Interieur

Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een eettafel met een prachtig design en een natuurlijke uitstraling kunnen wij u de Riva 1920 Kauri Auckland tafel aanraden. Zoals de naam al zegt is deze tafel vervaardigd uit Kauri hout. Dit robuuste tafelblad is combineerbaar met diverse onderstellen.
Maar ook de Riva Auckland Block salontafel en de Riva 1920 Wallstreet kast worden veel bij ons besteld. De Wallstreet boekenkast is gemaakt van hout(eikenhout, notenhout, kersenhout of esdoornhout) met een minimalistisch design. Hij is volledig naar eigen wens en behoefte samen te stellen. Hoe ziet uw ideale kast eruit?
Ten slotte is de Auckland Block salontafel net als de Auckland tafel vervaardigd ui Kauri hout. Het fraaie tafelblad bestaat uit vierkante blokken die gecombineerd worden tot een groot blad. Deze salontafel is verkrijgbaar in twee afmetingen.

Wilt u zelf de opmerkelijke collectie van Riva 1920 komen ontdekken? Bezoek dan onze showroom! Wij hebben een ruim aanbod aan meubelen staan en onze specialisten staan voor u klaar om u te voorzien van een goed advies. Welk meubelstuk u ook wenst van Riva 1920, bij Pot Interieur bent u aan het juiste adres voor een mooie selectie van de Riva 1920 collectie.

^