Acerbis

Acerbis

Acerbis is al meer dan 150 jaar actief in de meubelbranche. Zij zijn pionier op het gebied van modern en innovatief Italiaans design. Acerbis heeft het ambacht van het meubel maken opnieuw uitgevonden, dit combineren zij met hedendaags Italiaans design. Dit is de kracht van Acerbis. De collectie van Acerbis bestaat uit kasten, dressoirs, tafels, bijzettafels en stoelen.

5 producten

per pagina

5 producten

per pagina

Life bank

De Life bank is een herintroductie uit de oude collectie. De bank is voor het eerst in 1975 in de collectie opgenomen en ontworpen door Roberto Monsani. Hij wilde met zijn ontwerpen, het wonen opnieuw vormgeven. Doordat de bank naar eigen wens samen te stellen is, past de Life bank in ieder interieur. Door de vering die verwerkt is in de kussens, is het een uiterst comfortabele bank. Door de houten schaal worden de kussens samen gehouden, tevens biedt dit geborgenheid.

Storet ladekast

De Storet ladekast, kan bestempeld worden als een speelse maar strakke ladekast. De ladekast kan in diverse hoogtes worden uitgevoerd, zo is dit meubel uiterst geschikt als nachtkastje. Iedere horizontale lijst is een lade, de onderste lade is extra diep uitgevoerd. Zo wordt het opberg gemak geoptimaliseerd. De Storet ladekast is een ware eyecatcher in uw interieur.

Acerbis geschiedenis

In 1870 is Acerbis opgericht door Benvenuto Acerbis, in het Noorden van Italië. Acerbis is gestart als meubelmakerij en stoffeerderij. De meubelmakerij floreerde al snel doordat Benvenuto Acerbis het verband zag tussen technologie, ambachtelijke vaardigheden en door zijn kennis van de materialen.

Acerbis ging in de jaren zestig de samenwerking aan met enkele Italiaanse ontwerpers. In deze periode verhuisde de meubelfabriek naar het Italiaanse Seriate, dit was onder leiding van Lodovico Acerbis. Onder zijn leiding werd ook het merk Acerbis naar de Internationale markt gebracht. Dit was mede dat Acerbis sterk is om het ambacht te verwerken in hedendaags design en een goede kring van ontwerpers en architecten waarmee zij de samenwerking mee zijn aangegaan. Hierdoor groeide Acerbis en werd het een gevestigde naam in het internationale design landschap.

Acerbis in de 21ste eeuw

Acerbis kent een verleden met uitdagingen en experimenten, dit zijn zij nooit uit de weg gegaan dit werd telkens met beide handen aangegrepen. Hoe dan ook zijn zij altijd trouw gebleven aan het Acerbis DNA van Italiaanse vindingrijkheid. Dit willen zij ook nu en in de toekomst trouw blijven.

MDF Italia heeft Acerbis in 2019 overgenomen. Acerbis en MDF Italia willen samen de krachten bundelen en nieuwe markten verkennen. Samen willen zij sterk worden in gedurft Italiaans meubilair.
In deze periode is er een nieuwe weg ingeslagen op het vlak van ontwerpen. Door twee nieuwe creatief directeuren aan te stellen met elk hun eigen expertise. Hierin is industrieel ontwerp en architectuur sterk vertegenwoordigd. Hierdoor is Acerbis erin geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden. Onder leiding van deze nieuw aangestelde creatief directeuren zijn archief creaties nieuw leven ingeblazen. Deze ontwerpen zijn opnieuw ontwikkeld en waar nodig verbeterd, uitgebreid of een nieuw kleurenpalet toegepast. Dit zijn ontwerpen die geschiedenis hebben geschreven.

Acerbis heeft een duidelijke visie op de toekomst. Zij zien de noodzaak in om een duurzame samenleving te creëren. Zij willen in de toekomst terugkeren naar de tijd dat meubilair werd gecreëerd om lang mee te gaan. Dat meubelen werden geproduceerd omdat wij deze echt nodig hadden en kwalitatief waren.

Acerbis en Pot Interieur

Pot Interieur is dealer van Acerbis. U kunt de collectie van Acerbis online bekijken of breng een bezoek aan onze showroom. Wij kunnen helaas niet de gehele collectie in onze showroom plaatsen, wij raden u aan om eerst contact met ons op te nemen om teleurstelling te voorkomen. Heeft u een specifiek Acerbis meubel op het oog en kunt u dit niet online terugvinden? Vraag vrijblijvend een offerte aan ook kunt u uw order gemakkelijk online plaatsen.

^