Leolux

Leolux

Leolux staat voor eigenzinnige design meubelen. Hoogwaardig, comfortabel en duurzaam, met veel passie door ervaren vakmensen vervaardigd, waarbij ambacht en hightech samenkomen. De Leolux meubelcollectie bestaat uit banken, hoekbanken, fauteuils, eetkamers, salontafels en zelfs poufs.

Producten 1-12 van 64

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 64

Pagina
per pagina

Vernieuwde Leolux studio

Omdat niets zo prettig is als het zelf ervaren hebben wij een speciale Leolux studio ingericht. In deze studio kunt u de ambachtelijke meubels van Leolux komen testen, voelen en ruiken. We hebben onze Leolux studio vernieuwd met de prachtige Leolux Bellice bank! Deze bank is ontworpen door Beck Design en is geheel naar wens samen te stellen dankzij het modulaire elementensysteem. Kom heerlijk proefzitten en laat u inspireren door het vele moois wat Leolux te bieden heeft!

Over Leolux

Leolux is een Nederlandse fabrikant voor designmeubelen met al een rijke geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in het Limburgse Venlo in 1932. In 1948 werd het bedrijf gekocht door de gebroeders Jan en Ton Sanders. Enkele jaren daarna beginnen zij met een de productie van 'Leolux-meubelen'. 

In 1981 wordt Jeroen Sanders directeur, de zoon van Ton Sanders, samen met Johan van Beek. Rond het jaar 2000 worden de Leolux meubelen wereldwijd verkocht en werken er 500 mensen. Bij het ontstaan van het merk Leolux, kozen de grondleggers voor het vervaardigen van esthetisch gevormde meubelen zonder daarbij te vervallen in een kille, moderne lijn. De luxe zit ideeën van Leolux zijn leef meubelen waarin u na een lange dag werkelijk “thuis” komt. Dat Leolux haar uitgangspunten trouw is gebleven is zeer herkenbaar bij designs als Leolux Ponton Next of Leolux Guadalupe. Zit ideeën in talloze varianten en in te passen in elk modern interieur, ontworpen voor iedereen die design combineert met prettig en onbezorgd leven.

Onze specialist over Leolux:

“Leolux is een merk dat bijzondere ontwerpen lanceert. Zoals ze het zelf omschrijven: ‘Leolux durft bijzonder te zijn’. De creativiteit en kleurrijke ontwerpen komen niet alleen terug in de vormgeving van de meubelen of de vele kleurmogelijkheden in het leder. Ook de fotografie van de meubelen en de inrichting van de studio zijn kleurrijk en gedurfd.

Mijn favoriet van dit Nederlandse merk is de Ponton zitbank naar een design van Braun & Maniatis. Draaien, schuiven en koppelen, alles is mogelijk met de Leolux Ponton. De kubistische elementen met de draaibare ruggen nodigen uit tot oneindig experimenteren. Er kan met kleuren worden gevarieerd en er is keuze uit verschillende stiknaden of piping. Zo wordt elke combinatie uniek.”

^