Gelderland

Gelderland

Een Gelderland bank; generaties Nederlanders zijn ermee opgegroeid. Gelderland, opgericht in 1935, kent een rijke geschiedenis. Geïnspireerd door Scandinavisch design, werd al in een heel vroeg stadium gekozen voor moderne vormgeving met hoekige designs. Bovendien werd de basis gelegd voor het principe dat vandaag de dag nog steeds wordt aangehangen, namelijk: duurzaamheid en zitcomfort.

Producten 1-12 van 22

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 22

Pagina
per pagina

De Gelderland collecties

Door te werken met een verschillende ontwerpers ontstaat een veelheid aan benaderingen van de kenmerkende ingetogen en strakke vormgeving met hoekige vormen. De brede collectie, de aandacht voor comfort en design, het ambachtelijke vakmanschap en de hoge service vormen de kracht van de organisatie. Van stof en leer keuze tot aan de stiksels wordt er niets aan toeval overgelaten. Het is mogelijk om het gewenste meubel volledig naar uw eigen smaak samen te stellen. Kies uit diverse kleuren stof en leersoorten. De romp van de Gelderland meubels is veelal gemaakt van hoogwaardig massief beukenhout. Zelfs de vulling is van topkwaliteit en zorgt voor optimaal zitcomfort. De vulling bestaat uit polyether en koudschuim producten. 
Inmiddels kent Gelderland vier collecties met elk een eigen signatuur. De 5470 & 5570 fauteuils (ontworpen door Jan Des Bouvrie) zijn echte paradepaardjes. Deze zijn ook te bestellen met een bijpassende ottoman voor nog meer zitcomfort. Het zijn heerlijke stoelen om in weg te zakken.

Henk Vos ontwierp de Gelderland 4800 en Gelderland 6400 bank serie die als veelzeidige alleskunners ideaal in nagenoeg elk interieur passen. Er zijn diverse modellen beschikbaar zodat de bank optimaal naar wens is aan te passen.
Bent u op zoek naar een bankstel die u volledig zelf kunt samenstellen? Dan is de Gelderland 6905 de juiste bank voor u. Met zijn 13 verschillende elementen kunt u de bank zo vormgeven zoals u zelf wilt. Ontdek de complete collectie in onze categorie Gelderland meubelen.

De hoge standaard van Gelderland

Alle producten worden door ervaren vakmensen met een grote liefde voor het meubelvak met de hand vervaardigd in Culemborg. Gelderland kiest bewust niet voor massaproductie om ze de hoge perfectie van elk item te garanderen. Elke bank wordt ambachtelijk gefabriceerd door ervaren vakmensen met liefde voor hun vak. Het is niet voor niets dat alle tevreden gebruikers dit merk associëren met zitcomfort, sublieme afwerking en duurzaamheid. Ongeacht de materiaalkeuze, Gelderland kiest enkel voor kwaliteitsmaterialen en houdt de gehele productie in eigen hand. Dit zorgt ervoor dat ook de designers elk kleinste detail kunnen controleren tijdens de productie van hun ontwerp. Al sinds het ontstaan van het bedrijf is de samenwerking met designers belangrijk geweest. De basis werd gelegd door bekende designers zoals Jan des Bouvrie, Henk Vos en Rob Parry. Na hen volgden nog vele vooraanstaande designers, denk aan Dick Spierenburg, Scholten & Baijings, Bart Vos, Lex Pott, FOKlab en Truly Truly.

^