Spectrum

Spectrum

De Nederlandse meubelfabrikant Spectrum, opgericht in 1941, combineert het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers met dat van de jonge generatie. Een bedrijf met een bijzondere geschiedenis en collectie. De collectie wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel met oog voor detail. Het gebruik van de beste materialen en het vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking.

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina

Spectrum en designers

Spectrum werd in de oorlog opgericht door Weverij De Ploeg om te voorkomen dat haar werknemers door de Duitsers te werk gesteld zouden worden. Door gebrek aan grondstoffen voor de weverij werd er overgestapt op de productie van kleinmeubilair. Gerrit Rietveld was in die tijd al betrokken als ‘ondergronds’ adviseur. Na de oorlog werd het bedrijf voortgezet en afgesplitst van De Ploeg.

In de vijftiger jaren werd Martin Visser gevraagd om de design afdeling van Spectrum voor zijn rekening te nemen. Hij was tot op dat moment hoofd van de meubelafdeling van De Bijenkorf. Hier kwam hij in contact met de meest toonaangevende ontwerpers uit ons land. Visser wist velen van hen over te halen om voor Spectrum te ontwerpen. De meest bekende ontwerpers zijn Gerrit Rietveld, Benno Premsela en Cobra schilder Constant Nieuwenhuys.

Begin jaren '60 ontwierp Martin Visser Spectrums’ eerste hedendaagse meubelcollectie. Tot op de dag van vandaag combineert Spectrum het werk van de grootmeesters van het Nederlands design met nieuwe ontwerpen van bijvoorbeeld Studio Parade, Arian Brekveld, Chris Slutter en Carolina Wilcke.

Spectrum bij Pot interieur

Al meer dan 10 jaar een van de bestsellers van Spectrum: de unieke Paperback wandkast! In deze praktische en stijlvolle kast worden uw boeken op een uitzonderlijke manier opgeborgen en ten toon gesteld. Hij is ontworpen door Studio Parade en is ontstaan uit de liefde voor boeken. Dat is duidelijk te zien aan het ontwerp.

Een ander fraai vormgegeven meubel is de Berlijnse stoel. Deze stoel zou eerder een kunstwerk genoemd moeten worden dan een meubel, hij is beide. Ontworpen door de bekende ontwerper Gerrit Rietveld is deze stoel gegroeid tot een waar icoon. Hij ontwierp deze stoel voor de 'Juryfreie Kunstschau' in Berlijn. Dit bijzondere meubelstuk bestaat uit acht losse planken die ieder apart gelakt zijn in zwart, grijs of wit.

Bent u eerder op zoek naar een eersteklas relax fauteuil? Neem dan eens een kijkje bij de Spectrum New Amsterdam fauteuil. Ook deze stoel is ontworpen door Gerrit Rietveld en blinkt uit door zijn geweldige zitcomfort en minimalistisch doch bijzonder design. Neem een kijkje en overtuig uzelf!

^