Tecnolumen

Tecnolumen

Sinds 1980 produceert Tecnolumen verlichting. Het bedrijf is opgericht door Walter Schnepel. Het eerste product van Tecnolumen® was de Wagenfeld WA 24 tafellamp ontworpen door Wilhelm Wagenfeld. Een ontwerp uit 1924 en vooral bekend als "de Bauhaus lamp". Deze lamp was toen al zo fascinerend door zijn elegante uitstraling. Hij is gereduceerd tot de basiselement waar hij functioneel en tijdloos is.

Oorspronkelijk produceerde dit bedrijf enkel deze lamp uit het Bauhaus tijdperk in de collectie. Deze werd al snel aangevuld met andere modellen van ontwerpers uit de 'Bauhaus werkplaats' (Metall-Werkstatt) werden toegevoegd.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Designers bij Tecnolumen

Bauhaus Tecnolumen®-producten bevatten een aantal van de meest opmerkelijke modellen van Wilhelm Wagenfeld, Marianne Brandt, Hans Przyrembel, Mart Stam, Gyula Pap, enkele anonieme ontwerpers en nog veel meer. De Bauhaus ontwerpen zijn vaak een afgeleide vorm van het beoogde gebruik, materiaaleigenschappen, en de wijze van productie.

De producten van Tecnolumen

Elk ontwerp van Tecnolumen wordt gekenmerkt door uitzonderlijk hoge kwaliteit en lange levensduur. Ze worden met de handgemaakt door deskundige glasblazers en zilversmeden in Duitsland en de EU. De lampen Tecnolumen zijn meer dan enkel verlichten. Het zijn kunstobjecten die niet met ratio moeten worden bekeken maar holistisch, met emotionele intelligentie. De consument moet er iets bij voelen.

Door de toevoegingen van innovatieve ideeën van top designers en moderne technologieën zijn er vele nieuwe designs aan de collectie toegevoegd. Van strakke designs tot speelse licht spellen is er voor iedere liefhebber een geschikte lamp in het Tecnolumen assortiment. De designlampen zijn voorzien van een uniek nummer en zijn VDE-gecertificeerd. Dit garandeert de authenticiteit en veiligheid van duurzame producten.

Nog altijd wordt de iconische Tecnolumen Bauhaus WG24 tafellamp met veel liefde en aandacht geproduceerd. Bij Pot interieur is hij uit voorraad leverbaar. Deze beroemde lamp is nog altijd graag gezien en uitermate geschikt op een dressoir of werktafel. Deze versie bestaat uit een glazen voet en een niet transparante witte bol.

Laat u inspireren door al onze lampen, kom langs in onze 15.000m2 grote winkel of neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie of advies.

^