Molteni & C

Molteni & C

Molteni & C is een bekend Italiaans designmerk van meubelen met een typisch eigen stijl. De elegant gelijnde kasten, ingetogen tafels en aantrekkelijke bedden vormen de collectie. De stralende meubelen uit het uitgebreide gamma van Molteni worden bovendien aangevuld met zeer comfortabele zitmeubelen en innovatieve opbergsystemen. Een van de meest bekende systemen is toch wel de Molteni 505 wandkast, die door de jaren heen verschillende upgrades heeft ondergaan en hierdoor helemaal naar de behoeften van nu en uw wensen is samen te stellen.

Molteni & C in samenwerking met ontwerpers

Molteni & C heeft zich sinds de oprichting begin jaren 30 toegelegd op het produceren van een prachtige collectie van exclusieve ontwerpen in samenwerking met vooraanstaande ontwerpers. Neem bijvoorbeeld Rodolfo Dordoni, Patricia Urquiola, Ferruccio Laviani en Luca Meda.

12 producten

per pagina

12 producten

per pagina

De geschiedenis van Molteni & C

Angelo Molteni, geboren in 1912, richtte in 1934 zijn eigen bedrijf op in Giussano. Zijn ambachtelijke werkplaats werd al snel een synoniem voor producten van topkwaliteit. In 3 jaar tijd neemt het volume van de onderneming dusdanig toe dat Molteni al meer dan 60 mensen in dienst heeft. "Arredamenti di Angelo Molteni" ontwikkelde zich tot een snelle, minder ambachtelijke werkplaats en meer tot een fabriek.

Halverwege de jaren 50 neemt Molteni deel aan de eerste beurs "Mostra Selettiva - Concorso Internazionale del Mobile" in Cantù, met een ontwerp van de Zwitserse architect Werner Blaser, die de eerste prijs won. De ladekast, met een geometrisch gewricht met 3 gaffels, was het eerste prototype van een modern meubelstuk. Eind jaren 50 sleept Molteni weer de eerste plaats binnen met ontwerpen van Yasuhiko Itoh en Donato D'Urbino en Carlo Volonterio, twee avant-garde boekenkasten.

Om meubels van steeds betere kwaliteit op industriële schaal te produceren, worden in 1961 de eerste Duitse machines naar Italië gehaald. In datzelfde jaar voegt Angelo Molteni zich bij een groep ondernemers om Milaan's eerste Salone del Mobile te promoten, de zeer succesvolle meubelbeurs die zijn debuut maakte op 24 september 1961.

Eind jaren 60 betekent een keerpunt voor Molteni. In slechts enkele maanden veranderde de productie van klassiek naar modern; goed ontworpen meubilair dat geschikt is voor massaproductie. Hierdoor krijgt Molteni & C in de daarop volgende jaren wereldwijd bekendheid. Steeds meer meubelen worden in samenwerking met bekende ontwerpers vervaardigd in de jaren 70 en 80. Molteni blijft groeien.

De communicatie met Molteni & C evolueerde met de komst van de Zwitserse grafische ontwerper Felix Humm in de jaren 90, die het logo van Molteni & C hertekende en een nieuwe look creëerde voor de institutionele en commerciële communicatie. Molteni ontving de Compasso d'Oro voor zijn carrière. Volgens de jury één van de belangrijkste spelers in de Italiaanse meubel cultuur.

Om internationale groei te ondersteunen, heeft Molteni & C in 2004 de Divisione Imbottiti [Padded Furniture] gecreëerd en groeide het bedrijf binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende fabrikanten met ontwerpen van bekende designers als: Patricia Urquiola, Ferruccio Laviani, Rodolfo Dordoni, Hannes Wettstein en Ron Gilad.

Molteni & C bij Pot Interieur

Bij Pot Interieur kunt u naar hartelust alle Molteni & C designmeubels bestellen en komen bewonderen. In onze winkel staan vele producten van meer dan 400 topmerk opgesteld zodat u nieuwe inspiratie op kunt doen. Als officiële Molteni & C dealer hebben wij natuurlijk ook producten van dit topmerk staan. Kom langs in onze showroom en bewonder onder andere de Molteni Diamond tafel.
Wilt u er zeker van zijn dat uw lievelings meubel op dit moment in onze showroom te bewonderen is? Neem dan van te voren even contact met ons op om teleurstelling te voorkomen. Wij zien u graag terug in onze winkel!

 

^