De Ploeg

De Ploeg

De Ploeg staat voor hoge kwaliteit meubel- en gordijnstoffen die op ambachtelijke wijze vervaardigd worden. Uitsluitend eerlijke materialen maken onderdeel uit van de collectie, die een duidelijke visie hebben over hoe we omgaan met onze wereld. Al bijna honderd jaar is De Ploeg een begrip en wordt er gewerkt aan ideeën over wonen, leven en werken. Gordijn- en meubelstoffen met aandacht voor interieur en de wereld om ons heen met de nadruk op echt vakmanschap en natuurlijke materialen. Dat zijn echte ploegstoffen!

Meubel- en gordijnstoffen

Dat De Ploeg uitsluitend kwalitatief hoogstaande meubelstoffen levert mag duidelijk zijn aan de hand van de grote hoeveelheid top designmerken die De Ploeg stoffen als standaard optie hebben opgenomen in hun collectie. Bekende meubelstoffen uit de collectie zijn onder andere: Bolster, Moss, Panama, Prairie en Ploegwool. Van deze stoffen is de laatste van 100% zuiver scheerwol en ook nog een akoestisch, dat betekent dat deze geluid absorbeert. Naast wol zijn er ook stoffen van katoen, linnen of een mix van meerdere materialen.

Gordijnstoffen zijn vrijwel altijd andere stoffen dan gebruikt worden voor meubelen. Dit komt doordat stoffen voor gordijnen gewoon een heel andere functie dienen. Waar meubelstoffen vooral sterk en onderhoudsvriendelijk moeten zijn, geldt voor gordijnstoffen dat deze functioneel moeten zijn in de zin van het creëren van sfeer en warmte. Zo hebben we in de slaapkamer als eis dat de gordijnen gesloten moeten zijn en dus geen licht mogen doorlaten, terwijl we in de woonkamer juist een inbetween of transparant gordijn juist mooi vinden, voor privacy met een lichtdoorlatende eigenschap.

De Ploeg stoffen zijn er, zoals u kunt lezen, in een scala aan soorten, met een mooi dessin of niet. Effen stoffen in een kleur au naturel of met een gave print voor een speels effect. De keuze is aan u.

Duurzaamheid: de mens centraal

Een goede leefomgeving is voor De Ploeg enorm belangrijk. Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid moeten dan ook hand in hand gaan. Met liefde voor het vak maakt De Ploeg stoffen die vernieuwen en staat het merk voor kwaliteit, cultuur, origineel denken, ontwerpen, weven en ambacht. Dit doet De Ploeg samen met mensen en voor mensen. De mens staat centraal.

Het welzijn van de mens wordt door De Ploeg bepaald door het comfort dat de stoffen bieden voor een goede leefomgeving. De soorten comfort die De Ploeg nastreeft:

  • visueel
  • thermisch
  • akoestisch
  • gebruik

Verder maakt De Ploeg gebruik van Pe Trevira CS. Deze stoffen hebben het keurmerk Oeko-Tex Standard 100 en zijn gemaakt met oog voor het welzijn van de mens en milieu. Het textiel is getest op schadelijke stoffen. Het staat voor klantvertrouwen en hoge productveiligheid. Het is zeker de moeite waard om op dit label te letten bij het kopen van stoffen. Neem ook eens een kijkje bij onze andere woon accessoires om uw interieur helemaal af te maken.

De Ploeg stoffen bij Pot Interieur

Meer weten over De Ploeg stoffen? Neem contact met ons op of bezoek onze afdeling woonstoffering om de stalen te bekijken. Tevens staan wij klaar met een deskundig advies, zodat u zeker kunt zijn van wat u in huis haalt! Wij verwelkomen u graag in onze woonwinkel.

^