Parade

Parade

De rijke en luxe vloeren uit de collectie van Parade zijn afgestemd op de behoeftes aan warmte en comfort in hedendaagse interieurs. Een vloer is de verbindende factor in een ruimte. Hierop speelt Parade - onderdeel van Tarkett - net als merken Desso en Bonaparte, heel goed op in met een collectie vloerkleden en tapijten die voldoen aan al uw woonwensen. Comfortabele, zachte vloerkleden die op een subtiele manier een gevoel van luxe uitstralen, voor elke woonstijl.

De collectie vloerkleden van Parade

Om u kennis te laten maken met de vloeren, hierbij alvast een greep uit de collectie van Parade. Neem bijvoorbeeld het Parade Paris vloerkleed, een echte allrounder. De organische vorm en natuurlijke kleuren die opgenomen zijn in de collectie geven uw huis een prettig gevoel. Helemaal nieuw is het Paris vloerkleed met ronde vormen die als het ware als eiland dienen. Leg ze naast of juist op elkaar voor een speels effect. De sfeerbeleving is helemaal af door de zachte en rijke touch van het tapijt met een comfortabele hoge pool.

Savanne is een stoer tapijt geïnspireerd op, wat de naam al doet vermoeden, de Savanne. De kleuren doen dan ook denken aan de droogte. Het kleurenpalet bestaat dan ook uit aardetinten, maar ook steen- en zandkleuren. Wat ook bij de Savanne hoort is de zon die verdeeld over de gehele dag een andere gloed heeft, dus ook meer uitgesproken kleuren zijn onderdeel van dit gemêleerde bouclé tapijt met een vlakke en ruwe structuur die de Savanne mooi vertalen.

Het kleurenpalet van de Parade Contessa is geïnspireerd op Love Luxury. Dat betekent dat het comfortabele Contessa vloerkleed in uw interieur samenkomt met luxe. De luxe uit zich in de zachte, rijke materialen in combinatie met warme, diepe kleuren, zoals messing, titaan, parelmoer en champagne. De Contessa kan verkregen worden als kamerbreed tapijt of als vloerkleed op maat. Wilt extra inspiratie op doen? Kijk dan ook eens bij onze andere luxe vloerkleden.

De productie van Parade tapijten

De tapijten van Parade worden op diverse manieren geproduceerd. Zo worden karpetten met name vervaardigd door knopen en tapijten met speciale kleuren en dessins door weven. Dit zijn technieken die van oudsher toegepast worden, al eeuwen lang.

Veel moderne tapijten die zich tegenwoordig in de winkel bevinden, worden volgens de tufttechniek vervaardigd. Tuften is eind jaren vijftig ontstaan en de techniek die eraan ten grondslag ligt is afgeleid van de naaimachine, maar dan groter opgezet. Elke naald steekt heen en weer door het grondweefsel. Bij het terugkeren van de naald wordt een lus gevormd die al dan niet wordt doorgesneden. Dit is veelal de techniek die wordt toegepast bij Parade tapijten.

Parade tapijten bij Pot Interieur

Benieuwd naar alles wat Parade te bieden heeft? Bezoek in onze woonwinkel de afdeling woonstoffering waar u de Parade vloerkleden kunt bekijken evenals de vloerkleden van vergelijkbare merken. Onze deskundige stylisten staan u graag te woord en geven u indien gewenst advies op maat!

^