Arco | Arco Close stoel

Arco meubelen

Arco is een prachtig Nederlands design merk dat vooral graag doet waar die goed in is; tafels ontwerpen! Een tafel is niet alleen een meubel, het is ook een centrale plek. Gezellig samen eten en kletsen, werken, vergaderen of een verjaardag vieren; we doen het allemaal aan tafel. Arco wil dan ook voor al deze momenten een innovatieve en passende design tafel maken.

Producten 1-12 van 37

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 37

Pagina
per pagina

Tafels van Arco

Enkele populaire tafels zijn bijvoorbeeld de Arco Slim, Arco Essenza (verschillende maten) en de Arco Base. Door kennis en kunde te combineren met de nieuwste technologieën ontwerpt Arco een duurzaam product. Hierdoor geniet u jarenlang van een echte Arco!

Een Arco voor het leven

Tegenwoordig laten ze het bij Arco niet alleen bij tafels, ook stoelen en zitbanken zitten in de hedendaagse collectie van het merk! Laat u verrassen door het eigentijdse design van Arco. Heeft u vragen over een meubel? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Het verhaal van Arco

In 1902 kreeg Wouter van Ast een ernstig ongeluk tijdens het paardrijden waardoor hij niet meer kon functioneren als marechaussee. Aangezien hij natuurlijk wel geld moest verdienen, begon hij een eigen eenmanszaak. Hier verkocht hij platen en boeken. Al snel groeide het bedrijf en moest hij personeel aannemen. Tien jaar na de start richtte Wouter een eigen lijstenfabriek op. Door het inlijsten van schilderijen kreeg hij de gelegenheid ook in glas te gaan handelen. In 1927 liet hij het bedrijf verhuizen naar een nieuwe locatie in Winterswijk. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds de plek waar de meubelfabriek van Arco gevestigd is.

De tweede generatie in het familiebedrijf

De oudste zoon van Wouter van Ast, Arend Cornelis, fietste stad en land af om de producten van 'NV Van Ast Lijstenfabriek en Glashandel' aan de man te brengen. Drie van zijn broers waren inmiddels ook werkzaam in het familiebedrijf. In het begin van de jaren '40 ging Wouter met pensioen en nam Arend Cornelis het bedrijf over. Hij splitste het bedrijf op in nieuwe bedrijven. Zo bleef Van Ast Lijstenfabriek & Glashandel bestaan, maar werd naast Arco Kleinmeubelfabriek ook Rondova, een handelsfirma in het leven geroepen. Eind jaren '60 gingen de fabrieken weer samen onder de naam Arco - een afkorting van Arend Cornelis.

Focus op interieur producten

In 1967 vond de belangrijkste verandering die het bedrijf in jaren doormaakte plaats. Willem, zoon van Arend, schakelde verschillende ontwerpers in, zoals Arnold Merckx. Door deze samenwerking namen nieuwe meubelen de oude lijn over. Merckx heeft niet alleen een belangrijke rol als ontwerper gespeeld in de historie van Arco, maar heeft ook grote lijnen voor de identiteit van het merk uitgezet. Door de komst van goedkope interieur producten uit andere landen werden Nederlandse meubelfabrikanten gedwongen nieuwe wegen in te slaan. Later werden er samenwerkingen aangegaan met Burkhard Vogtherr en Charles Marks. 

Groot, groter, grootst

In 2011 werd de leiding overgenomen door Jorre van Ast. Hij geef op zijn eigen manier invulling aan en bewaakt de bekende stijl van Arco. De grote collectie meubelen waar het merk mee groot is geworden, wordt door hem uitgebreid. Dit wil Jorre bereiken met behulp van innovatie en duurzaamheid, waarvoor de Local Wood-collectie in het leven is geroepen. 

Houten, tijdloze meubelen van Arco

Verschillende meubelen zijn dan ook uitgegroeid tot tijdloze klassiekers, zoals de Arco Balance tafel en de Arco Slim tafel. Prachtige massief houten tafels die in iedere eethoek alle aandacht op zich vestigen. Ze zijn in ontzettend veel uitvoeringen verkrijgbaar, waarmee u altijd uw favoriete tafel kunt samenstellen!

Bekijk de collectie van dit Nederlands designmerk online of bezoek onze woonwinkel. Heeft u uw keuze al kunnen maken? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bestel uw order via onze website.

^