Zó kiest u de juiste hardheid voor uw Auping matras

Een matras kiest u niet zomaar. Het is belangrijk dat u de juiste hardheid van uw matras kiest, evenals de juiste ondersteuning. De nieuwe generatie matrassen van Auping zijn zo ontwikkeld, dat u keuze heeft uit verschillende hardheden en ondersteuning zones. In deze blog leest u alles over de drie verschillende hardheden en de door Auping ontwikkelde bodytypes.

Waarom is een goed matras belangrijk?

Een goed matras is belangrijk omdat het de kwaliteit van uw slaap beïnvloedt. Een matras dat niet goed bij uw lichaam past kan leiden tot een oncomfortabele slaaphouding. Wat op de lange termijn kan leiden tot rugpijn, nekpijn en andere fysieke klachten.

Om deze problemen te voorkomen en om uitgerust wakker te worden, is het essentieel om een matras met de juiste hardheid te kiezen. Door de verschillende Auping matrassen en de hardheden te vergelijken, kunt u de juiste keuze maken voor uw nieuwe Auping matras.

Wat voor bodytype ben ik?

Auping heeft verschillende bodytypes ontwikkeld die mede bepalen welke samenstelling van het matras bij uw lichaam past. Deze techniek is verwerkt in de nieuwe generatie matrassen, zoals de Evolve, Elysium en Elite. Deze matrassen hebben verschillende zones die uw schouders, taille en heupen optimaal ondersteunen.

In een ergonomisch onderzoek heeft Auping vier verschillende bodytypes geïdentificeerd, namelijk I, Y, X en A. Uw bodytype bepaalt welk matras het beste bij uw lichaam en slaapwensen past. De verschillende bodytypes worden als volgt beschreven:

  • Bodytype X: de schouders en heupen zijn duidelijk breder dan de taille;
  • Bodytype A: de heupen zijn duidelijk breder dan de taille en schouders;
  • Bodytype Y: de schouders zijn duidelijk breder dan de taille en heupen;
  • Bodytype I: de schouders zijn iets breder dan de taille en heupen.

Door uw bodytype te bepalen in combinatie met uw gewicht en lengte wordt de ideale ondersteuning en stevigheid van het matras bepaald. Hierdoor wordt uw lichaam optimaal ondersteund op de plekken waar u het nodig heeft. Door de juiste ondersteuning van het matras komt uw wervelkolom in een natuurlijke en ontspannen houding, waardoor u uitgerust wakker wordt. Het is daarom belangrijk om te kijken welk van de vier bodytypes bij u past en hierop uw keuze voor het matras af te stemmen.

Welk matras past bij mijn gewicht?

Naast uw bodytype is ook uw lichaamsgewicht een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste matras. Wanneer u bijvoorbeeld een lichaamsgewicht heeft van minder dan 60 kilo, is het niet raadzaam om een erg hard matras (firm) te kiezen. Dit kan juist rugklachten veroorzaken. Wanneer u een lichaamsgewicht van 90 kilo heeft en uw lengte is 1,80 meter, wordt een firm matras aangeraden.

De matrassen van Auping zijn verkrijgbaar in drie hardheden, namelijk soft, medium en firm. In combinatie met uw eigen bodytype kunt u het Auping matras met de juiste hardheid kiezen.

Welk materiaal van het matras past bij mij?

Behalve gewicht, lengte en bodytype, is ook het materiaal waarvan het matras gemaakt is belangrijk voor uw nachtrust. De matrassen van Auping bestaan uit verschillende lagen en materialen, die elk hun eigen kenmerken hebben. Hieronder worden alle materialen en eigenschappen op een rijtje gezet.

Vent-tex

Vent-tex comfortlaag is verwerkt in het Auping Evolve matras. Dit materiaal is geschikt voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen. Het polyester zorgt ervoor dat het matras koel aanvoelt en goed ventileert. Daarbij is het materiaal erg flexibel waardoor het perfect is voor een actieve slaper die veel beweegt.

Vita Talalay Origins

Vita Talalay Origins is een comfortlaag gemaakt van een duurzame natuurlatex zonder kunstmatige toevoegingen. Het materiaal kent een zacht karakter waardoor u heerlijk kunt wegdromen. De bovenkant van het matras kent een extra laag, genaamd 'Welcompadd', wat zorgt voor nog meer zachtheid. Dit is toegepast in het Auping Elite matras.

Latex

Wanneer u veel woelt in uw slaap bent u een actieve slaper. Latex is een comfortlaag met unieke DPPS pocketveren voor de beste ondersteuning. Dit biedt een perfecte combinatie tussen zachtheid en veerkracht.

Harmony-Pocs

De comfortlaag van Harmony-Pocs is opgebouwd uit meer dan 800 pocketveren. Hierdoor ontstaat er een perfecte drukverdeling in het matras. U ervaart een heerlijk zacht gevoel tijdens het slapen.De open structuur van de pocketveren zorgen voor een goede ventilatie. Hierdoor heeft u het nooit meer te warm of koud tijdens het slapen. Deze comfortlaag is verwerkt in het Auping Elysium matras.

Auping matrassen

Welke matras van Auping past bij mij?

Auping kent een ruim assortiment aan matrassen in verschillende afmetingen en samenstellingen. Matrassen bestaan uit verschillende drukzones en zijn asymmetrisch opgebouwd, waardoor het matras de juiste ondersteuning biedt voor uw bodytype. In combinatie met uw lichaamsgewicht en lengte wordt het matras 100% aangepast aan uw lichaam, wat zorgt voor een optimaal slaapcomfort.

Bij een Auping matras kunt u kiezen voor een pocketvering matras dat aangevuld is met een comfortlaag van Latex, Latex Perfo, Latex Pura, Vita Talalay Origins of Visco Activ schuim. Door de juiste comfortlaag te kiezen worden eigenschappen zoals ondersteuning, comfort en ventilatie optimaal benut, waardoor het keren in uw slaap overbodig wordt.

Matras advies; voor welke hardheid moet ik kiezen?

Slapen is heel persoonlijk en de keuze voor een matras dus ook. Natuurlijk is de juiste hardheid van een matras van belang voor een goede nachtrust, maar uw bodytype en ondersteuning van de verschillende zones spelen ook een grote rol. Welk matras het beste bij u past, weet u door het te ervaren. Daarom raden wij van Pot Interieur u aan om te komen proefliggen in onze showroom.

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag? U kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Voor persoonlijk advies kunt u het beste direct contact opnemen met onze slaapadviseurs of langskomen in onze showroom. Bespreek met onze experts wat uw wensen zijn bij het kiezen van een nieuw matras. Vergeet daarbij niet om uw allergieën te bespreken.

Wij staan voor u klaar!

^