6 onderhoudstips voor een optimale levensduur van uw Auping matras

Het is belangrijk om goed voor uw Auping matras te zorgen, zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten. In dit artikel delen we enkele handige tips om de levensduur van uw matras te verlengen. Op die manier kunt u langer genieten van optimaal slaapcomfort.

De levensduur van een Auping matras

Het is verstandig om van tevoren duidelijk te hebben wanneer het aanbevolen is om een matras te vervangen. Auping adviseert om uw matras na een periode van 8 tot maximaal 10 jaar te vernieuwen. Na verloop van tijd verliest een matras door intensief gebruik zijn stevigheid en comfort, wat resulteert in verminderd slaapgenot. De exacte levensduur van een matras wordt natuurlijk beïnvloed door persoonlijke slaapgewoonten en de mate van gebruik van het matras.

In deze blog komen een aantal tips aanbod waardoor u er voor kunt zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw Auping matras.

1. Ventileer voldoende
2. Gebruik een matrasbeschermer
3. Keer of draai uw Auping matras niet
4. Voorkom overmatige belasting
5. Stofzuigen van uw matras
6. U kunt uw (matras)hoes reinigen

1. Ventileer voldoende

Auping matrassen zijn samengesteld uit vochtregulerende materialen, wat betekent dat het vocht dat 's nachts wordt afgegeven snel wordt geabsorbeerd en afgevoerd. De bedbodem speelt ook een cruciale rol in hoeverre uw matras meegaat. Een bedbodem is bijvoorbeeld voor 80% open, wat zorgt voor uitstekende ventilatie van uw matras.

Door uw slaapkamer goed te ventileren, draagt u eveneens bij aan de levensduur van uw matras. Dit kunt u bereiken door overdag en 's avonds een klein kiertje in uw slaapkamerraam te laten, waardoor het vocht op een natuurlijke wijze kan verdampen.

2. Gebruik een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer heeft als doel uw matras te beschermen tegen vocht, vuil en stof. Hierdoor blijft niet alleen uw matras schoon, maar wordt tevens de levensduur ervan verlengd. Het is raadzaam om te kiezen voor een matrasbeschermer die ademend is en vocht effectief absorbeert. Binnen de Auping-collectie zijn diverse molton matrasbeschermers beschikbaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u onze slaapexperts raadplegen.

3. Keer of draai uw Auping matras niet

Het draaien of keren van Auping matrassen is niet nodig, in tegenstelling tot veel andere merken matrassen. De opbouw van Auping matrassen is asymmetrisch, wat betekent dat de ondersteunende zones op de juiste posities zijn geplaatst. Wanneer u uw matras draait of keert, raken deze zones uit balans en vermindert de juiste ondersteuning. Dit heeft negatieve invloed op uw slaapcomfort. Het is namelijk zo dat uw schouders andere ondersteuning behoeven dan uw benen.

4. Voorkom overmatige belasting

Het overbelasten van uw matras kan leiden tot een verkorte levensduur. Het is daarom raadzaam om zware voorwerpen te vermijden op uw matras en om te voorkomen dat u op het bed springt of stuitert. Dit gedrag kan namelijk schade veroorzaken aan de binnenkant van het matras.

5. Stofzuigen van uw matras

Indien uw Auping matras geen wol of paardenhaar bevat, kunt u ervoor kiezen om het matras te reinigen door te stofzuigen. Als uw matras tijk (hoes) wel paardenhaar bevat, wordt aanbevolen om het matras met een borstel te reinigen. Deze specifieke informatie is te vinden op het waslabel van de tijk.

6. U kunt uw matras(hoes) reinigen

Let op: Dit is sterk afhankelijk van het type matras dat u heeft. Vrijwel alle Auping matrassen zijn voorzien van een afneembare en wasbare tijk. Deze tijk kan gemakkelijk in uw eigen wasmachine worden gewassen. Zorg ervoor dat u goed het waslabel leest of de wasinstructies raadpleegt op de Auping-website.

Wanneer uw Auping matras vervangen?

Een Auping matras vervangen wordt geadviseerd na een periode van 8 tot maximaal 10 jaar. Door het gebruik van uw matras verlies het matras zijn stramheid en stevigheid. Hierdoor is het ligcomfort niet meer optimaal. De exacte periode kan beïnvloed worden door de persoonlijke slaapgewoontes. Ook de samenstelling van het matras kan de levensduur beïnvloeden.

Conclusie

Om de levensduur van uw Auping matras te verlengen, is regelmatig onderhoud van groot belang. Door gebruik te maken van een goede matrasbeschermer, uw matras regelmatig te stofzuigen of te borstelen (afhankelijk van het type matras), en overbelasting te vermijden, kunt u vele jaren genieten van uw Auping matras. Hierdoor behoudt u tevens het optimale slaapcomfort. Naast het juiste onderhoud is het ook essentieel om de levensduur van uw matras in de gaten te houden. Op een gegeven moment is vervanging nodig voor een optimaal slaapcomfort. Bij Auping matrassen wordt aanbevolen om na 8 tot maximaal 10 jaar het matras te vervangen. Zoals eerder genoemd, kan na deze periode het slaapcomfort verminderen.

^