Boxspring of bed: wat is de beste keuze voor een goede nachtrust?

Als u een goede nachtrust wilt, is het belangrijk om de juiste slaapomgeving te hebben. Een van de vragen die u zich wellicht stelt, is: wat is de beste keuze tussen een boxspring of een bed? Beide hebben hun voor- en nadelen. Hieronder geven we u een gedetailleerd overzicht.

Wat is het verschil tussen boxspring en bed?

Het belangrijkste verschil tussen een boxspring en een bed is dat een boxspring bestaat uit drie elementen: een verende box, een matras en een topper. Een bed is in principe alleen een bedombouw waarin een lattenbodem of spiraalbodem is geplaatst. Op de latten- of spiraalbodem wordt het matras geplaatst.

Een boxspring biedt in vergelijking met een bed meer ondersteuning aan uw lichaam. Bovendien is het materiaal van een boxspring in de meeste gevallen veerkrachtiger dan dat van een bed.

Voor- en nadelen van een boxspring

Voordelen boxspring:

 • Een boxspring biedt meer comfort en ondersteuning dan een bed.
 • Het ziet er esthetisch aantrekkelijk uit, vooral met de verscheidenheid aan ontwerpen waaruit u kunt kiezen.
 • Het vermindert bewegingsoverdracht tussen partners, waardoor u minder last heeft van elkaars bewegingen tijdens het slapen.

Nadelen boxspring:

 • Een boxspring kan niet zo gemakkelijk worden verplaatst als een gewoon bed.
 • Het vereist onderhoud, zoals het regelmatig draaien en keren van matrassen en indien nodig het vervangen van de topper.
 • De bekleding van een boxspring is lastiger te onderhouden. Dit is vooral nadelig voor mensen met allergieën, zoals huisstofmijt.
Selectie design boxsprings

Voor- en nadelen van een bed

Voordelen bed:

 • Een bed kan gemakkelijk worden verplaatst, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen of van slaapkamer wisselt.
 • Onderhoud is relatief eenvoudig, omdat er minder onderdelen zijn dan bij een boxspring.
 • Minder massieve uitstraling als een boxspring.

Nadelen bed:

 • Het biedt minder steun en comfort dan een boxspring.
 • Het is mogelijk dat u last heeft van bewegingsoverdracht tussen partners, waardoor u elkaars bewegingen kunt voelen tijdens het slapen.
Selectie design bedden

Wat is de beste keuze voor een goede nachtrust?

Zowel een boxspring als een bed kunnen geschikt zijn voor een goede nachtrust, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast hebben een boxspring en een bed ieder hun unieke voordelen. Een boxspring, gekenmerkt door zijn veerkrachtige matras en gestoffeerde basis, biedt een uitstekende ondersteuning voor het lichaam en zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling. Daarentegen kan een traditioneel bed, met zijn solide lattenbodem en matras, een meer stevige en stabiele slaapomgeving bieden. Het maken van de beste keuze is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en lichamelijke behoeften.

Bezoek onze showroom

Er bestaat geen algemeen antwoord op de vraag: boxspring of bed? Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren kunt u bepalen wat voor u de beste keuze is. Beide hebben hun voor- en nadelen. Een goede nachtrust is niet alleen afhankelijk van uw meubels, maar ook van uw slaaphouding, omgeving en algemene gezondheid. Zorg daarom dat u ook aandacht besteedt aan deze factoren voor een optimale nachtrust.

Breng daarom een bezoek aan onze showroom. Bekijk hier rustig onze design bedden en boxsprings. Bekijk de mogelijkheden in afmeting, opstelling en bekleding. Ook kunt u ervaren welke topper of matras voor u het prettigst is. Bespreek de verschillende samenstellingen van de matrassen. Zo komt u tot de juiste keuze voor een bed of boxspring.

Onze slaapexperts helpen u opweg

Onze slaapexperts kunnen u alles vertellen over de verschillende design boxsprings, design bedden en matrassen. Zij begeleiden u in het proces van het kiezen van een geschikt bed of boxspring. Vertel daarom al uw slaapwensen, slaaphouding en allergieën. Zij kunnen helaas niet voor u de keuze maken tussen een boxspring of een bed. Onze experts helpen u graag bij uw keuzeproces, maak snel een afspraak.

^