Vitra miniaturen collectie

Vitra miniaturen collectie

Naast design meubelen heeft Vitra een collectie aan miniatuur design. De iconische miniatuur stukken geven de volledige geschiedenis weer van de design meubelen. De miniaturen worden tot in het kleinste detail nagemaakt, op een schaal van 1 op 6. Zo kunt u de ware Tulip Chair, Lounge chair & Ottoman in uw vitrinekast zetten. Of heeft u een mooi plekje voor de Plywood Elephant? Zo kunt u alle mijlpalen uit de designgeschiedenis verzamelen.

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina

De miniaturen collectie

In de designgeschiedenis zijn vele mijlpalen bereikt. Opvallen objecten of objecten die het leven blijvend hebben veranderd. Niet alleen binnen Vitra zijn deze mijlpalen bereikt, maar ook andere merken hebben hun bijzondere stukken. Deze heeft Vitra allemaal gebundeld en uitgebracht in een miniatuur collectie. Dit is zijn miniaturen die op een schaal van 1 op 6 zijn na geboost, tot in het kleinste detail. Heeft u de Vitra RAR miniatuur al gezien? 

Vitra Design Museum

Deze collectie is ontstaan door het Vitra Design Museum. In dit museum wordt het design van vroeger en nu verzameld en tentoongesteld. Jaarlijk zijn er diverse tentoonstellingen over uiteenlopende thema’s. Momenteel heeft het museum een collectie van ongeveer 7000 meubelstukken en meer dan 1000 lichtobjecten, dit zijn allemaal mijlpalen binnen de designgeschiedenis. Al meer dan 20 jaar worden de design mijlpalen in het miniatuur uitgebracht door het Vitra Design Museum. 
Het Design Museum heeft ook van verschillende designers het archief en het nalatenschap in de collectie, zoals van het designersduo Charles & Ray Eames. 

Vitra en Pot

Pot interieur is officieel dealer van Vitra. U kunt Vitra design meubelen en miniaturen online bij Pot bestellen. Heeft u een miniatuur op het oog dat u niet op onze website kunt vinden? Vraag het bij ons na, in veel gevallen kunnen wij uw geliefde miniatuur voor u bestellen. U kunt ook uw miniatuur gemakkelijk via de website bestellen.

^