Vitra MR 90 Barcelona miniatuur

De Barcelona Chair miniatuur is een iconisch meubelstuk!

  • Onderdeel van de miniatuur-collectie van Vitra
  • Gemaakt op een schaal van 1:6
  • Een echt stukje meubelgeschiedenis als woonaccessoire

Artikelnummer
329392
€ 559,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vitra MR 90 Barcelona miniatuur

Design: Mies van der Rohe

De Barcelona stoel is een iconisch ontwerp dat dateert uit 1929. De stoel is een icoon binnen de moderne meubelgeschiedenis. Ontwerper Mies van der Rohe werd geïnspireerd op de schaarvormige inklapbare stoel, een eeuwenoud meubelstuk dat werd gebruikt onder machtige Egyptische heersers. Van der Rohe nam de visuele kwaliteiten over van deze schaarstoelen, maar liet de vouwfunctie achterwegen. Hij gaf de stoel een luxe uitstraling door het frame van verchroomd staal te maken en deze te bekleden met leder. Als bijzonder detail voegde hij ook nog knoopstiksels toe.

De Barcelona stoel als miniatuur van Vitra

De miniatuur collectie van Vitra licht de meest belangrijke meubelen uit de geschiedenis uit. De meubelen zijn op schaal gemaakt en zijn voorzien van de originele constructie, met gebruik van dezelfde materialen en kleuren als het origineel. De MR 90 Barcelona miniatuur is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

^