Vitra LCM miniatuur

De LCW stoel van Vitra als miniatuur is een vrolijke woonaccessoire!

  • Gemaakt op een schaal van 1:6
  • Gemaakt van dezelfde technieken en materialen als het origineel
  • Een must-have voor iedere designliefhebber!

Artikelnummer
329646
€ 255,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Design: Charles & Ray Eames, 1945

In 1940 werd de LCW ontwikkeld door Charles en Ray Eames samen met Eero Saarinen. De stoel heeft een triplex zitting die op een speciale en gecompliceerde manier werd gemaakt. De fauteuil werd gesponsord door het Museum of Modern art in New York. Destijds was het echter niet mogelijk om de stoel voor de commerciële markt te produceren. Het was moeilijk om het triplex in driedimensionale vormen te persen zonder dat het brak of spleet.

Na jaren lang experimenteren met technieken was de LCM het resultaat. De stoel is een iconisch meubelstuk binnen de collectie van Vitra.

Vitra LCM Miniatuur

De Miniatuur collectie van Vitra brengt de meest belangrijke meubelen uit de moderne meubelgeschiedenis in klein formaat. Deze miniaturen zijn voorzien van de originele constructie en bestaan uit de zelfde materialen en kleuren die bij het origineel ook wordt gebruikt. De Miniatuur LCM is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

Bent u op zoek naar het origineel? Bekijk dan hier de Vitra Plywood Group LCM stoel.

^