Vitra RAR miniatuur

De miniatuur versie van de iconische Vitra RAR stoel!

  • Must-have voor iedere designliefhebber
  • Schaal 1:6
  • Vervaardigd uit de zelfde materialen en constructies als het origineel

Artikelnummer
329190
€ 229,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vitra RAR miniatuur

De RAR stoel is een ontwerp van het iconische ontwerp-duo Eames. Als eerste werd er geëxperimenteerd om de zitschaal uit multiplex te maken, echter was dit geen succes door de gecompliceerde technieken die hiervoor uitgevoerd moesten worden om het gewenste resultaat te krijgen. Na de komst van de glasvezeltechnologie was het eindelijk mogelijk om het ultieme resultaat te bereiken en waren de eerste Fiberglass Chairs in 1950 een feit. Na jaren lang experimenteren met materialen hadden Charles en Ray eindelijk hun doel bereikt: een comfortabele stoel voor de commerciële markt die in massa geproduceerd kon worden. De RAR is tot heden nog een iconisch meubelstuk uit de Vitra collectie en wordt ook als Plastic Chair gemaakt.

De Vitra RAR stoel als miniatuur

De miniatuur collectie van Vitra licht de meest belangrijke meubelen uit de geschiedenis uit. De meubelen zijn op schaal gemaakt en zijn voorzien van de originele constructie, met gebruik van dezelfde materialen en kleuren als het origineel. De RAR miniatuur is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

^