Vitra Butterfly Stool miniatuur

De Butterfly Stool als miniatuur is een geweldig collectors item voor liefhebbers van designmeubelen!

  • Gemaakt op een schaal van 1:6
  • Vervaardigd uit dezelfde materialen en technieken als het origineel
  • Een bijzondere toevoeging aan ieder interieur

Artikelnummer
329723
€ 219,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Design: Sori Yanagi - 1954

Ontwerper Sori Yanagi werd geïnspireerd op westerse gewoontes. Het hebben van zitplaatsen is niet gebruikelijk in de Japanse cultuur, waar het traditie is om plaats te nemen op tatami-matten op de vloer. Yanagi maakte gebruik van de verfijnde technieken van Charles en Ray Eames, namelijk het buigen van multiplex. De kruk bestaat uit een slimme constructie, met twee symmetrische vormen die met elkaar zijn verbonden. De twee symmetrische vormen lijken op vleugels van een vlinder, aldus de naam Butterfly. Ook heeft de vorm wat weg van de tori, de traditionele Japanse poorten.

De miniatuur Butterfly Stool | Vitra

De miniatuur collectie van Vitra licht de meest belangrijke meubelen uit de geschiedenis uit. De meubelen zijn op schaal gemaakt en zijn voorzien van de originele constructie, met gebruik van dezelfde materialen en kleuren als het origineel. De Butterfly Stool miniatuur is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

Anderen bekeken ook
^