Vitra Ball Chair miniatuur

De miniatuur Ball Chair van Vitra is een bijzonder collectors item!

  • Schaalmodel van Vitra
  • Gemaakt van dezelfde materialen en technieken als het origineel
  • Op een schaal gemaakt van 1:6

Artikelnummer
329721
€ 425,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Design: Eero Aarnio - 1965

De minimalistische, maar opvallende vorm van de Ball Chair is een symbool voor typisch meubeldesign uit de jaren zestig. Het gebruik van plastic voor het produceren van meubelen was revolutionair en is daarom in veel meubelen terug te vinden van die tijd. Met plastic konden complexe vormen gemakkelijk in massa productie worden genomen. De Ball Chair lijkt van buiten een koud en steriel uiterlijk te hebben, maar aan de binnenkant is er een zachte ruimte te vinden die de gebruiker als het ware omhelst.

De Ball Chair | Vitra miniatuur

De miniatuur collectie van Vitra licht de meest belangrijke meubelen uit de geschiedenis uit. De meubelen zijn op schaal gemaakt en zijn voorzien van de originele constructie, met gebruik van dezelfde materialen en kleuren als het origineel. De Ball Chair miniatuur is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

^