Vitra Zig Zag miniatuur

Een van de meest bekende ontwerpen van Gerrit Rietveld als miniatuur: de Zig Zag stoel!

  • Miniatuur van Vitra
  • Een must-have voor designliefhebbers
  • Gemaakt op een schaal van 1:6

Artikelnummer
329698
€ 199,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Design: Gerrit Rietveld, 1934

Het ontwerp van de Zig Zag stoel is een van de meest bekende werken van Gerrit Rietveld. De Nederlandse ontwerper raakte geïnspireerd door de Sitzgeiststuhl en sledestoelen. De Zig Zag bestaat uit vier planken die in elkaar zijn bevestigd. De stoel heeft een bijzondere constructie die niet wegneemt van het design en functionaliteit. De bijzondere Zig Zag stoel is inmiddels al in vele vormen gemaakt: met of zonder armleuningen, met een geperforeerde of een massief rugoppervlak en als kinderstoel. Nu is de stoel ook verkrijgbaar als miniatuur: de perfecte woonaccessoire!

De miniatuur Zig Zag stoel van Vitra

De miniatuur collectie van Vitra licht de meest belangrijke meubelen uit de geschiedenis uit. De meubelen zijn op schaal gemaakt en zijn voorzien van de originele constructie, met gebruik van dezelfde materialen en kleuren als het origineel. De Zig Zag miniatuur is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

^