Buitenverlichting voor de perfecte sfeer: tips en inspiratie voor uw tuin

Bent u op zoek naar manieren om uw tuin te verlichten en sfeer toe te voegen aan uw buitenruimte? In deze blog lichten we verschillende soorten sfeerverlichting voor buiten uit en geven we u inspiratie en tips om de perfecte sfeer in uw tuin te creëren. Of u nu een romantisch diner wilt hebben met uw partner of een gezellige avond door wil brengen met vrienden en familie, wij hebben alles wat u nodig heeft om uw tuin sfeervol in te richten

Buitenverlichting brengt sfeer in uw tuin

Buitenverlichting is niet alleen praktisch, maar kan ook bijdragen aan een gezellige sfeer in uw tuin. Door gebruik te maken van verschillende soorten verlichting, zoals wandlampen, grondspots en staande lampen, kunt u een unieke sfeer creëren die past bij uw persoonlijke stijl.

Bij Pot Interieur vindt u diverse design merken met ieder hun eigen buitenlamp collectie. Zo kunt u design buitenlampen bij ons vinden van HAY, Martinelli Luce, Tribù en Brokis. De tuin sfeerverlichting van Tribù is een ware mix van modernisme, elegantie en puurheid. Martinelli Luce karakteriseert zich door de unieke stijl. De lijnen staan zeer centraal, waardoor hun producten zeer tijdloos zijn en in iedere tuin past.

Waarop moet ik letten bij het kopen van design buitenverlichting?

Bij het kopen van buitenverlichting zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de IP-waarde van de lampen. Deze bepaalt in hoeverre de lampen bestand zijn tegen water en stof. Een IP-waarde van 65 is een hoge waarde, die nodig is voor buitenverlichting die u in uw tuin wilt plaatsen. Met deze IP-waarde kan de verlichting regen, wind en hagel aan. Wanneer u verlichting direct tegen uw huis wilt plaatsen of op een andere beschutte plek, is een IP-waarde van 44 het minimale. Dit wil zeggen dat de lamp spatwaterdicht is.

Daarnaast is ook de kleurtemperatuur van de lampen belangrijk. Een warmere kleurtemperatuur creëert een gezelligere sfeer dan een koelere kleurtemperatuur. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hierbij geldt: hoe hoger het aantal K, hoe 'kouder' en witter het licht is. Hoe lager het aantal K, hoe 'warmer' het licht is. Een richtlijn die u voor uzelf kunt aanhouden is: alles tot 3000 K is warm licht, alles boven de 3000 K is koud licht.

Tot slot is het goed om te kijken naar de energie-efficiëntie van de lampen. Hierbij mag u onthouden dat het label loopt van A (donkergroen) tot en met G (rood). A is het meest zuinige energielabel en G is het minst zuinige.

Populaire buitenlampen

Design verlichting; inspiratie voor uw tuin

U kunt uw tuin sfeervol maken door buitenverlichting toe te voegen in uw tuin. Zo kunt u verlichting plaatsen aan het looppad of trap. Grondspots of sokkellampen zijn hier bij uitstek geschikt voor. U vindt onder andere de Louis Poulsen Bysted outdoor sokkellamp en de Martinelli Luce Cyborg outdoor lamp in onze collectie.

Door het gebruik van grondspots kunt u bomen of uw eigen huis uitlichten, dit geeft ook veel sfeer aan uw tuin. De Martinelli Luce Kiki outdoor lamp is de perfecte lamp om onder uw overkapping of in een overhangende tak te plaatsen. Hierdoor creëert u sfeervolle plekken in uw tuin.

Vloerlampen en tafellampen lenen zich uitermate goed voor uw zithoek. Zowel in uw tuin, balkon als onder de overkapping brengen ze meteen sfeer. De tafellampen zijn veelal draagbaar, waardoor u geen last heeft van vervelende snoertjes over de tafel. De HAY PC Portable lamp is hier al een geweldig voorbeeld van. Bovendien is een draagbare lamp voordelig, omdat u de lamp naar wens kunt verplaatsen. Zo heeft u altijd en overal voldoende licht. De Monsieur Tricot Outdoor vloerlampen van Tribù zijn ware kunstwerken. Het zijn gehaakte en gebreide lampen, waardoor u een heel speels en apart lichtspel krijgt met mooie schaduwen. Doordat het gehaakt en gebreid is, is het puur handwerk, waardoor deze lampen nog bijzonderder worden. Deze staan prachtig onder een houten overkapping. Passend bij deze vloerlampen zijn uit dezelfde serie de Monsieur Tricot Outdoor hanglampen. Het zijn ware kunstwerken, door verschillende brei- en haakpatronen bij elkaar te hangen, krijgt uw zithoek meteen sfeer.

U kunt ervoor kiezen om één bepaald designmerk of een bepaalde serie lampen in uw tuin te plaatsen. Ook kunt u ervoor kiezen om verschillende soorten verlichting met elkaar te combineren. Zo creëert u een unieke sfeer die past bij uw persoonlijke stijl.

Sfeerverlichting tuin: tips voor het beste effect

Als u aan de slag gaat met sfeerverlichting in uw tuin, zijn er een paar tips waar u rekening mee kunt houden om het beste effect te krijgen:

  • Kies de juiste verlichting: Er zijn veel verschillende soorten buitenverlichting beschikbaar. Dus kies degene die het beste bij uw tuininrichting past.
  • Plan uw verlichting: Bedenk waar u licht nodig heeft en waar u juist schaduwrijke plekken wilt hebben. Dit kan helpen bij het creëren van de perfecte sfeer.
  • Combineer verschillende soorten verlichting: Door verschillende soorten verlichting te combineren, kunt u interessante en dynamische effecten creëren. Probeer bijvoorbeeld hangende lichtslingers te combineren met staande lampen en kaarsen.

Kaarsen en vuurkorven

Kaarsen en vuurkorven zijn geweldige opties wanneer u een romantische en intieme sfeer in uw tuin wilt creëren. Kaarsen geven een zachte gloed en kunnen op tafel en op andere oppervlakken worden geplaatst, terwijl vuurkorven zorgen voor een gezellige sfeer. Zorg er wel voor dat u altijd voorzichtig bent met open vuur en dat u de veiligheidsmaatregelen volgt.

Bij Pot Interieur vindt u lantaarns van Tribù: minimalistische en robuuste lantaarns met een teakhouten frame. Deze lantaarns kunnen op tafel worden geplaatst, of met de bijpassende sokkel op de grond worden gezet om uw buitenruimte aan te kleden.

Buiten sfeerverlichting: laat uw tuin stralen

Met de juiste sfeerverlichting kunt u uw tuin laten stralen. U creëert een ideale plek om te ontspannen en van het buitenleven te genieten. Of u nu kiest voor een lichtslinger, staande lampen of kaarsen. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Kies degene die het beste bij uw tuininrichting past en laat uw tuin stralen! Let wel op de belangrijke aspecten zoals de IP-waarden en kleurtemperatuur van de lamp. Zo kunt u optimaal genieten van gezellige avonden in uw prachtig verlichte buitenruimte.

Heeft u graag hulp bij het zoeken van de juiste design buitenverlichting?

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste design verlichting voor uw tuin? Onze adviseurs begeleiden u graag in deze zoektocht. Maak met een van onze adviseurs een persoonlijke afspraak. Wij helpen u graag! Of bezoek onze showroom, bekijk uw favoriete buitenlampen en laat u adviseren naar de mogelijkheden.

^