Bart Vos

Bart Vos, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1996), in de vakken architectuur, interieurdesign en meubeldesign. Als 24 jarige is hij door zijn vader, Henk Vos, gevraagd om het nieuwe pand te ontwerpen. Dit was het Maupertuus gebouw, dit was baanbrekend. Hiermee heeft hij zich meteen verboden aan het familiebedrijf, Vos Interieur.

Bij Bart zit design gewoon in het bloed. Zijn vader is de gerenommeerde ontwerper Henk Vos. Zijn broer Roderick Vos is in de design wereld ook geen vreemde. Bart en Roderick zijn de derde generatie meubelmakers in hun familie.

2 producten

per pagina

2 producten

per pagina

Tegenwoordig is Bart Vos creatief directeur van Vos Interieur. Hier is hij verantwoordelijk voor interior design projecten in Nederland, maar ook in het buitenland. Hij blijft met regelmaat meubelen ontwerpen voor merken.

Gelderland

In 2007 heeft Vos voor het eerst een meubel ontworpen voor Gelderland, namelijk de modulaire serie 7200. Ook de Woody bank en fauteuil is van Bart’s hand. De Woody is stoer maar zeer zeker comfortabel. In dit ontwerp komen twee tegenhangers elkaar tegen, namelijk het eigenwijze houten frame ten opzichte van de dikke maar comfortabele kussens.

Niet alleen voor Gelderland heeft Bart Vos meubelen ontworpen, ook voor Linteloo heeft hij enkele producten ontworpen.

^