Henk Vos

Henk Vos (1939-2020) heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten, hij is afgestudeerd als interieurarchitectuur. Vanaf 1963 tot en met 2006 heeft hij het familiebedrijf, Vos Interieur, geleid. Het is een toonaangevend bedrijf is in de design en architectuur wereld.

Vos zijn ontwerpen onderscheiden zich door hun eenvoud, simpele vormen en strakke lijnen. Henk heeft ook een zeer opvallend motto ‘liever leeg dan lelijk’. Door dit motto toe te passen op de ontwerpen, blijken zijn ontwerpen ook tijdloos. Door kwalitatieve goede materialen te gebruiken, hebben deze meubelen ook een lange levensduur.

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Gelderland

In 1983 heeft Vos zijn eerde meubel ontworpen voor het merk Gelderland, namelijk bank 4800. Dit was meteen een groot succes waaruit een vruchtbare samenwerking is ontstaan. De 4800 bank maakt sinds uitgave deel uit van de Gelderland collectie, deze bank heeft een bijzondere voet en elegante armleuningen.

Niet alleen banken voor het merk Gelderland zijn afkomstig van de hand Henk Vos, ook heeft hij voor het merk Linteloo een bijzettafel ontworpen. De Cup of Tea biedt de languit bank genieter de mogelijkheid om volop te genieten. Van bijvoorbeeld een boek zonder te reiken naar de salon tafel voor een heerlijke kop koffie of thee. Dit tafeltje kan bij de bank gezet worden en uw kop koffie of thee heeft u altijd bij de hand.

Meubelmakers familie

Henk Vos is de tweede generatie uit de meubelmakers familie. Hij had zelf het idee om een architectenbureau te beginnen. Echter na het overlijden van zijn vader, heeft hij de meubelmakerij en winkel overgenomen. Dit bedrijf heeft hij jaren met veel succes bestiert. Na enkele jaren heeft hij de meubelmakerij en stoffeerderij verkocht. De winkel heeft hij uitgebreid en gespecialiseerd in designmerken gericht op architectuur.

De zonen van Henk, Bart en Roderick Vos werken inmiddels ook in het familie bedrijf. Beiden hebben zij een studie gevolgd als ontwerper. Dit is de derde generatie aan meubelmakers in de familie.

^