Zanotta Sella kruk

Breng een museumstuk in uw interieur met de Sella kruk van Zanotta

  • Een tijdloos meubelstuk
  • Een welbedacht ontwerp
  • Praktisch te verplaatsen
  • Buitengewoon design

Artikelnummer
325047
€ 1.064,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Designer: Achrille & Pier Giacomo Catiglioni (1957)

De buitengewone Zanotta Sella kruk is ontworpen voor een tentoonstelling in het Italiaanse stadje Como. De bedenkers wouden een stoel ontwerpen dat speciaal bij de telefoon kon worden neergezet. De bedoeling van deze stoel was dat je snel plaats kon nemen en op kon staan. Met dit in gedachte is de Stella kruk ontstaan. Tegenwoordig is een telefoonkruk overbodig in het tijdperk van mobiele telefoons, maar de speelse Sella kruk is nog steeds een ware toevoeging aan moderne interieurs.

De Sella is gewoonweg een kruk, de zitting is een traditioneel fietszadel. De pijler waar het zadel op is geplaatst is een eerbetoon aan het wielrennerstenue van Giro d'Italia. Deze wielrennerskampioen had namelijk een shirt in dezelfde kleur. De contouren van de kruk zijn geïnspireerd op de melkkrukjes van boeren. Deze hadden zij vroeger nodig om hun koeien te melken. Al deze referenties maakt de Zanotta Sella een zeer merkwaardige kruk!

^