UNStudio

UNStudio is een studio waar architectuur als discipline groot is. Niet alleen de standaard architectonische objecten, zoals een huis, warenhuis, treinstation of brug. UNStudio heeft dit uitgebreid met een stoel en de tafel, om dit te benaderen als architectuur. UNStudio pakt architectonische projecten onderzoekend en experimenteel aan. Deze werkwijze wordt ook toegepast bij het ontwerpen van producten.

Natuurlijk is productontwerp niet altijd gerelateerd aan architectonische projecten, toch is het mogelijk dat er parallelle ideeën en concepten zijn om tot een uitwerking komen. UNStudio zorgt ervoor dat producten zowel functioneel als thematisch zijn. Tijdens het ontwerp wordt goed gekeken naar materialen, innovaties en hoe technologie toegepast kan worden in het ontwerp.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Oprichting

UNStudio is opgericht in 1998 door Ben van Berkel en Caroline Bos. Voor de oprichting van UNStudio werkte zij al samen onder de naam Berkel & Bos Architectuurbureau. Inmiddels is UNStudio zo gegroeid dat er in 27 landen meer dan 200 medewerkers werkzaam zijn.

UNStudio heeft onder andere de Erasmusbrug in Rotterdam en het Agoratheater in Lelystad ontworpen.
De productontwerpen van UNStudio zijn duidelijk te herkennen aan het kleurrijke ontwerp en vrolijke vormgeving. In de ontwerpen komen niet zo snel strakke lijnen terug, eerder rondingen dit biedt een ultiem zitcomfort.

Gemini

Door het opmerkelijk ontwerp van UNStudio dat zich goed samengevoegd met het DNA van Artifort. De Gemini is door UNStudio ontworpen voor Artifort. Het is een dynamische stoel, die vol in beweging is. De Gemini bestaat uit twee asymmetrische zitelementen en een bijpassend tafeltje heeft. Door deze drie elementen biedt het tal van mogelijkheden. Zoals de ruggen tegen elkaar aan zetten of de gebruikers elkaar laten aankijken. Door de golfbeweging wordt het een zeer unieke zitopstelling. De Gemini is een ware blikvanger in iedere wachtruimte of lobby.

^