Patrick Belli

Patrick Belli is een Nederlandse ontwerper. Hij heeft in 2004 de opleiding Product Design aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht afgerond. Vervolgens heeft hij de opleiding Industrial Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) afgerond.

Belli heeft voor zichzelf heel duidelijk hoe hij zijn eigen ontwerpen ziet. Volgens hem is hij een ontwerper die op zoek is naar prikkelende vormgeving, gecombineerd met kwaliteit en functionaliteit. Hij is naar eigen zeggen een perfectionist. Belli wil graag het beeld dat hem aan het begin van ontwerpproces aansprak, niet uit het oog verliezen. Dat beeld wil hij aan het einde van het proces tot uiting brengen, in een product waar hij als ontwerper trots op kan zijn.

Patrick haalt zijn inspiratie uit alledaagse dingen. Belli is van mening dat een goed ontwerp jezelf kippenvel moet geven. Maar ook doen waar het voor ontworpen is. Hij heeft een simpele stelling, een stoel moet je comfort bieden, een kast moet genoeg opbergruimte bieden en een lamp moet genoeg licht bieden dat de gebruiker nodig heeft. Daarbij moet een product de gebruiker blij maken, nu maar ook over 30 jaar. Dan is volgend Belli een ontwerp geslaagd.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Leolux

Ondanks Patrick Belli maar kort actief is als ontwerper, is hij een mooie samenwerking aangegaan met Leolux. De Portello bijzettafel is een verfijnd en praktisch tafeltje, met een handige handgreep onder het bovenste tafelblad. Hierdoor is het bijzettafeltje gemakkelijk te verplaatsen. De Portello is gemakkelijk aan te schuiven bij de bank voor uw kopje koffie of thee. Het bovenste blad schuift u zo boven de zitting van bank. Belli heeft de Portello zo ontworpen dat dit gaat bij alle Leolux banken.

^