Jacco Bregonje

Jacco Bregonje, geboren in 1964 in Nederland, studeerde architectuur en design aan de Eindhovense Design Academy. Bregonje verhuisde in 1992 naar Italië waar hij acht jaar werkte voor het design-Center van Whirlpool Europe. In 2001 besloot Jacco zijn professionele reikwijdte te vergroten en richt ‘bid’ (Bregonje Industrial Design) op. Hij gelooft namelijk dat de rol van een ontwerper is om generalist te zijn binnen een projectteam, een team van specialisten.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Jacco Bregonje is opgegroeid met Artifort, dit waren twee Butterfly fauteuils. In zijn jeugd werden deze stoelen niet enkel gebruikt om rustig op te zitten. Hierdoor heeft hij de unieke kwaliteit van Artifort leren waarderen. Toen jaren later aan Bregonje werd gevraagd voor welk Nederlands merk hij wilde werken, antwoordde hij Artifort! In samenwerking met Artifort verscheen Jacco’s eerste ontwerp in 2007, waarna de Patch volgde. Zijn ontwerpen zijn innovatief en zijn functioneel als esthetisch. 

Hij heeft diverse internationale onderscheidingen ontvangen en nam deel aan diverse internationale tentoonstellingen. Zijn werk wordt tentoongesteld in verschillende musea over de hele wereld. Zoals in het San Francisco Museum of Modern Art.

^